Formula 1: Noi reguli începând cu Marele Premiu al Ungariei

0
1346

roata red bull mark webber

Evenimentele neplăcute din ultimele două curse i-au forțat pe conducătorii FIA să ia căteva măsuri prin care încearcă să evite incidente de acest fel pe viitor. Duminica trecută, în timpul marelui premiu al Germaniei, un cameraman TV a fost lovit de o roată care nu a fost prinsă bine în timpul schimbului de pneuri făcut de Mark Webber ( Red Bull ), incident pentru care echipa a fost amendat`cu 30 000 de euro. Astfel, noile reguli FIA impun purtarea de cască tuturor celor prezenți în zona boxelor, iar limita de viteză a fost coborâtă la 80 de km pe oră de la 100 cât era până acum. Această reducere de viteză pe linia boxelor va urca foarte mult timpii făcuți la boxe și va afecta echipele care folosesc strategii cu mai multe schimbari de pneuri.

FIA explică într-un comunicat publicat azi că aceste schimbări vor fi propuse spre aprobare și că va fi modificat Regulamentul Sportiv al Formulei 1. Noua limită de viteză nu se va aplica și în cazul circuitelor din  Melbourne, Monaco și Singapore din cauza configurației pistei, acolo urmând să se mențină o limită de 60km/h.

O dată cu introducerea noilor reguli ce vor intra în vigoare chiar de la Hungaroring ( 28 iulie ), cei de la Pirelli vor schimba și ei pneurile, dupa problemele avute la cursa din Anglia, atunci când mai multi piloti au avut probleme cu cauciucurile care pur și simplu au explodat, fiind forțați sa abandoneze.

sursa foto planetf1

Articolul precedentRusescu trebuie sa traga tare pentru un post de titular la Sevilla
Articolul următorRetroLiga 1! CFR, dormi liniștit, Arpi & Muri lucrează pentru tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here