David De Gea, fotbalistul al cărui chip a acaparat prima pagină a ziarelor de sport din Madrid pe toată durata verii, rămâne în Anglia, la Manchester United.

florentino perez real madrid

Luni, după ora prânzului, portarul spaniol era dat ca și transferat la Real Madrid, lipsind din ecuație doar anunțul oficial făcut de părțile implicate. Timpul trecea și finalul perioadei de transferuri se apropia vertiginos, pentru De Gea și pentru Keylor Navas, celălalt portar introdus în operațiune, chiar dacă de formă paralelă,așa cum a cerut Real Madrid.

Mai pe seară, în cursul aceleiași zile de ieri, invitat fiind la emisiunea #tikitacii, la Sport Total FM, realizată de Narcis Drejan, mi-am exprimat îndoielile în prinvința ratificării acestui transfer, iar paranghelia ce s-a montat după miezul noptii cu această depășire a termenului limită în actele trimise la Liga Profesionistă de Fotbal din Spania nu este pentru mine decât o perdea de fum menită să acopere adevărata situație. Repet, din informațiile obținute de mine de la jurnaliști spanioli, în discuții private, cazul De Gea este o manevră pusă la cale de Florentino Perez, care a refuzat în mod categoric să plătească 30 de milioane de euro sau chiar mai mult pentru un fotbalist pe care îl va putea gratis vara viitoare. Orgoliu, management economic, o bătălie pierdută în fața lui Van Gaal… greu de spus, cert e că Florentino a întins la maximum coarda cu cei de la Manchester United până în ultima zi a perioadei de transferuri, încercându-i să îi facă să își reducă pretențiile economice până la un nivel dorit de el, nu mai mult de 15 milioane de euro. Nu s-a întâmplat, pentru că, totuși, United nu e un club care trăiește din vânzarea de jucători, iar președintele Real Madrid, pentru a ieși bine din această încurcătură, a folosit asul din mânecă, cel cu actele trimise târziu la LPF. Puțin îi pasă lui FlorentinoPerez de faptul că imaginea clubului pe care îl conduce are de suferit și că este subiect de caterincă în presă sau pe internet.  Ziarele trec, Florentino rămâne, De Gea vine vara viitoare.

Ce găsiți în presă pe această temă

După cum spuneam, transferul lui De Gea la Real Madrid era dat ca și făcut, singura variabilă fiind suma de bani plătită de spanioli către United. S-a vorbit de 30 de milioane de euro, de 40 sau de 25 + Keylor Navas ( 15 milioane ). Anunțul oficial întârzia, iar la miezul nopții au început să curgă râuri de cerneală virtuală: De Gea rămâne la United, cele două cluburi au trimis târziu datele transferului către înregistrarea oficială. Vina este aruncată dintr-o parte în alta, iar Real Madrid lasă să se înțeleagă că va încerca să demonstreze faptul că a trimis actele la timp. Șefii de pe Santiago Bernabeu susțin că respectivul contract a fost trimis la 23:59, însă LPF-ul spaniol spune că l-a primit la 00:28 și drept urmare nu este valabil.

Cine pierde, United sau Real Madrid?

Nici unul, nici altul. Dacă cineva pierde în această comedie, primul este De Gea, fotbalistul rămânând cu buza umflată, după ce luni a așteptat în casa din Madrid anunțul oficial al transferului. Acum se vede nevoit să se întoarcă la Manchester pentru a își decide de acolo viitorul: va semna un nou contract cu United, pentru a nu sta un an rezervă, sau va aștepta răbdător vara viitoare, chiar daca asta îi pune în pericol participarea cu naționala Spaniei la Campionatul European din 2016? De altfel, De Gea a ales același drum ca și Gareth Bale, un alt fotbalist care s-a răsculat împotriva propriului club pentru a ajunge la Real Madrid, tactica preferată de a transfera a lui Florentino. Singura diferență, United este o nucă mult mai greu de spart decât Tottenham. Celălalt perdant este Keylor Navas, care rămâne fără cele 4 milioane de euro salariu anual pe care urma să i le plătească United, trebuind să se mulțumească cu 2,5 milioane la Real Madrid și cu gândul că numărul 1 pe Bernabeu este pregătit pentru alt portar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here