Florentino Perez incearca marele transfer al verii pentru Real Madrid

0
1094

ronaldoFără rival pentru o eventuală șarjă de alegeri, Florentino Perez și-a reînnoit mandatul în funcția de președinte al celor de la Real Madrid și acum se gândește cum să contracareze lovitura de imagine dată de Barcelona prin transferul lui Neymar. Pe piața europeană și mondială nu prea sunt jucători care să capteze o asemenea atenție mediatică și Florentino Perez știe. Nici măcar Gareth Bale, despre care impresarul lui spunea în urmă cu ceva vreme că e mai bun și mai scump decât Neymar. Florentino trebuie însă să alimenteze cu ceva masa „socios” și principala lui preocupare, pe lângă aducerea unui antrenor capabil să țină vestiarul în frâu, este reînnoirea contractului lui Cristiano Ronaldo. Nu îi va fi ușor, chiar dacă zilele astea au avut loc reuniuni între conducerea de pe Santiago Bernabeu și reprezentanții jucătorului în care se pare că nu a mai fost atmosfera încordată ce a persistat între cele două părți pe toată durata sezonului recent încheiat.

Cristiano Ronaldo are o idee clară: un salariu de aproximativ 15 milioane de euro și renegocierea drepturilor de imagine, drepturi din care Real Madrid are 50%. Chiar respectivele drepturi de imagine sunt buba, pentru că Florentino nu vrea să cedeze nimic din acel procent, considerând că face un efort financiar destul de ridicat doar pentru a îi ridica salariul starului portughez. Astfel, cu un salariu de aproximativ 15 milioane de euro, Real Madrid urmează să plătească un impozit de peste 6 milioane de euro pe an către fiscul spaniol, asta până în 2015, data la care se finalizează actualul contract. Începând cu 2015 impozitul pe salariul lui Ronaldo se va schimba și Real Madrid va trebui să plătească către stat 52% din salariul portughezului, ceea ce ar urca considerabil suma cheltuită pentru a îl satisface.

Pentru Cristiano Ronaldo a fost clar, pe toată durata acestui sezon, că el nu are nici o grabă. Mai are doar doi ani de contract iar ideea lui și a impresarului era să mai sta aceste două sezoane la Real Madrid pentru a putea, ca jucător liber, să negocieze un mega-contract cu unul dintre cluburile bogate ale Europei. Chiar și așa, Florentino Perez, foarte activ în presă în ultimele zile cu ocazia reînnoirii mandatului, i-a trimis nenumărate bezele gen ”Real Madrid va câștiga o nouă Ligă a Campionilor cu Cristiano Ronaldo in frunte” sau ”Unde te vor trata mai bine decât la Real Madrid? Aici te iubește toată lumea”. Iubire, iubire, însă brânza e pe bani. Florentino are o problemă, iar dacă o rezolvă, reușește marele transfer al verii pentru Real Madrid.

Articolul precedentSERIE A 2012/13: RETROSPECTIVA SEZONULUI
Articolul următorCampioanele Europei în sezonul 2012-2013!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here