Îl scoate la vânzare Florentino Perez pe Cristiano Ronaldo?

0
1631

florentino perez cristiano ronaldoDupă ce a marcat 48 de goluri și a reușit să câștige un alt titlu de golgeter în Primera Division și Europa, Cristiano Ronaldo nu a avut altceva de făcut decât să publice pe twitter o fotografie cu el și Carlo Ancelotti, iar alături de ea un mesaj a cărui menire era, dacă se mai putea schimba ceva, să împiedice plecarea antrenorului italian de la Real Madrid.

”Mare antrenor și o persoană minunată. Sper să lucrăm împreună și sezonul următor”.

Vorbele lui Cristiano nu au putut evita apariția de luni a lui Florentino Perez, care într-o atmosferă ca de înmormântare, anunța că l-a demis pe cel care îi adusese mult visata ”La Decima” cu doar un sezon în urmă. Din tweetul lui Cristiano s-a provocat însă o nouă teorie, o nouă avalanșă de zvonuri, care susțin că Florentino Perez l-a scos pe portughez pe rafturile mega-magazinului personal, președintele considerând că ”și-a scos„ cu vârf și îndesat cele 96 de milioane plătite către Manchester United în urmă cu șase sezoane.

Informația, publicată azi pe blogul sportiv Sportyou sună așa ”Președintele Real Madrid a făcut un pas în față pentru că acum relația cu fotbalistul este într-un impas. Ultimul mesaj al acestuia, cel de pe Twitter, a fost picătura care a umplut paharul”.

Eventuala vânzare a portughezului, asta dacă se plătește pentru el o cifră care să se apropie de suta de milioane de euro, ar fi cea de-a doua mișcare extrem de riscantă a lui Florentino, care nu a așteptat să se liniștească bine apele sezonului care tocmai s-a încheiat și pare că ia decizii doar când se înfierbântă destul de bine, cum e și cazul lui Ancelotti, despre care spunea în urmă cu doi ani că vede în el ”un Alex Ferguson al Realului”.

Dacă decizia în privința lui Ancelotti se pare că a fost luată cu săptămâni în urmă, punerea pe piață a lui Cristiano Ronaldo a provocat un adevărat șoc printre fanii echipei, fiind văzută o mare eroare, considerându-se că fotbalistul mai poate da randament bun cel puțin două sezoane. După cum spuneam, ar fi cea de-a doua hotărâre extrem de riscantă luată de Florentino în doar 48 de ore de la terminarea ultimei etape din campionatul intern.

În condițiile în care pentru Ancelotti s-a și găsit un înlocuitor, urmând ca Rafa Benitez să fie anunțat ca noul antrenor de la Real Madrid spre sfârșitul acestei săptămâni, pentru Cristiano Ronaldo, Florentino se bazează pe ce are deja în curte, marea lui speranță de noi titluri, colective și individuale, fiind galezul Gareth Bale, pe care îl vede viitor câștigător de Balon de Aur.  Deschis acest front, cu siguranță va urma o vară cât se poate de fierbinte, cu Cristiano Ronaldo ca punct de referință pe piața transferurilor.

Pe de altă parte, Florentino știe că o dată cu plecarea portughezului, Real Madrid liga spaniolă pierde mult la capitolul atractivitate și ar rămâne fără idoli oferiți tribunelor în fața trio-ului Messi-Neymar-Suarez, asta în condițiile în care Bale nu a rupt gura târgului în primele sale două sezoane la Real Madrid. Cristiano știe și el că o dată plecat din Primera Division, s-au terminat comparațiile cu Messi și că traiectoria lui fotbalistică cu greu poate fi altfel decât descendentă. La prima vedere poate părea o mișcare nerentabilă pentru toate părțile – Florentino, Cristiano și La Liga – însă rămâne de văzut cât de mult e dispus să întindă coarda fotbalistul și cât de mare e orgoliul președintelui de la Real Madrid.

P.S. Carlo Ancelotti a fost dat afară de la Real Madrid ( în schimbul a șapte milioane de euro ) exact în ziua în care s-au împlinit 10 ani de la finala pierdută cu Milan, la Istanbul, în fața celor de la Liverpool, care îl avea pe Rafa Benitez antrenor.

Articolul precedentReușita lui Hamroun comparată cu cea a lui Cantona de către Gazetta dello Sport
Articolul următorRevenim cu picioarele pe pământ la Roland Garros! Halep și Dulgheru, OUT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here