Finaluri nebune de meciuri: Genclerbirligi – Rizespor 2015

0
1504

Turcia, sezonul 2015/2016, prima etapă din prima ligă. Echipa românilor Iasmin Latovlevici și Bogdan Stancu de la acea vreme, Genclerbirligi primea vizita formației Rizespor.

Oaspeții intră la cabine în avantaj după un gol venit în minutul 45 de Ahmet Ozek. După pauză, gazdele restabilesc egalitatea în minutul 60 prin Tomic pentru ca 14 minute mai târziu să preia conducerea prin suedezul de origine greacă, Panajotis Dimitriadis. Meciul se părea că se îndreaptă către o victorie a celor de la Genclerbirligi însă Rizespor primește un penalty în minutul 87. Tehnicianul oaspeților, Hikmet Karaman îl desemnează pe Deniz Kadah să execute lovitura de la punctul cu var.

Camerunezul Léonard Kweuke nu este de acord cu decizia lui Karaman și hotărăște să execute el în ciuda insistențelor venite de pe bancă dar și ale lui colegului său, Sercan Kaya. În cele din urmă după câteva tergiversări între jucătorii lui Gencler, Kweuke execută și marchează restabilind egalitatea și dezlănțuindu-se totodată la adresa antrenorului său.

Același Kweuke înscrie golul victoriei în minutul 90+2 după o acțiune individuală! Interesant este faptul că în următorul meci, Rizespor juca cu Fenerbahce. Întâmplarea face ca Rize să primească un alt penalty. De această dată, Karaman îl desemnează pe Kweuke să execute însă acesta ia mingea în mână și i-o înmânează lui Deniz Kadah, jucătorul care ar fi trebuit să execute penalty-ul din meciul cu Genclerbirligi. Acesta trage însă ratează. Mai jos este golul victoriei marcat de Kweuke din meciul cu Genclerbirligi:

Articolul precedentCronica etapei a 3-a de Play-off/Play-out! CFR Cluj, tot mai campioană; FCSB, tot mai vicecampioană
Articolul următorMeciuri memorabile: România 3-0 Turcia (3 aprilie 1985)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here