23 septembrie 1962. In Toledo, Ohio, se nastea John Harbaugh. Știu, numele nu vă spune prea multe, iar dacă vă spun că la 15 luni de zile distanță după acea zi, se năștea și fratele său, Jim, confuzia este și mai mare.

Au trecut mulți ani de atunci. Jim, urmând exemplul tatăului său, antrenor de fotbal american, este în prezent antrenorul celor de la San Francisco 49ers, echipă cu care tocmai s-a calificat în finala SuperBowl XLVII( 47 )după ce a trecut duminica trecută de Atlanta Falcons, scor 28-24. Între timp, la Baltimore, fratele său John, antrenor și el la Ravens, urmărea meciul pe tabela de marcaj a stadioului pe care tocmai urma să joace și el biletul de intrare în aceeași finală SuperBowl împotriva celor de la New England Patriots. Imediat după victoria echipei antrenată de Jim, John i-a trimis s-a postat in fața unei camere de luat vederi și i-a transmis urmaătorul mesaj ”Ai reușit Jim. Bravo! Ești un mare antrenor! Te iubesc!

Patru ore mai târziu, Baltimore Ravens câștiga în fața lui Tom Brady și ai săi colegi de la Patriots, scor 28-13, iar frații John și Jim din Toledo, Ohio, își dădeau întâlnire în cel mai important și urmărit eveniment sportiv din Statele Unite. O premieră în istoria acestui eveniment.

San Francisco 49ers se califică pentru a șasea oară în finala Super Bowl ( 1981, 1984, 1988, 1989, 1994, 2013 ), în timp ce Baltimore Ravens este la a doua finală din palmares, după cea jucată în 2000 și câștigată în fața celor de la New York Giants ( 34-7 ).

Jim și John Harbaugh au mai stabilit o premieră în 2011 cand s-au intalnit cu echipele lor în timpul sezonului, fiind pentru prima oară când doi frați disputatu un meci NFL din poziția de antrenor a două echipe diferite.

In fotografia de mai sus, Jim și John vorbind cu tatăl lor, Jack, inainte de acel meci. Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here