Finala Ligii Campionilor: Real Madrid – Atletico Madrid

0
1044

real madrid atletico 2016

Real Madrid și Atletico Madrid se întâlnesc în finala Ligii Campionilor pentru a doua oară în ultimele 3 sezoane după cea din 2014. Atunci Real s-a impus cu 4-1 după prelungiri. Godin deschisese scorul în minutul 36 iar tabela nu s-a mai schimbat până la ultima fază a timpului regulamentar, atunci când Ramos a readus egalitatea pe tabelă. În cele două reprize de prelungiri, Real a mai lovit de 3 ori prin Gareth Bale (min. 110), Marcelo (min. 118) și Cristiano Ronaldo (min. 120), echipa de pe Bernabeu făcând loc în vitrină pentru cel de-al 10 trofeu al Ligii Campionilor din istoria clublui. Astăzi însă o să avem un meci cu totul și cu totul diferit. Antrenorul celor de la Atletico așteaptă revanșa după înfrângerea de acum doi ani și nu vrea alt rezultat decât o victorie: „Numai victoria mă mai poate satiface acum”. În schimb, de partea cealală, Zidane a pregătit un meci de anduranță.

Câteva date interesante:

– Real Madrid are 5 victorii în ultimele 6 partide și pare a fi echipa mai în formă. Atletico are 4 victorii și două înfrângeri în ultimele 6 partide.
– În cazul unei victorii, Zidane va fi primul antrenor francez care câștigă Liga Campionilor în istoria acestei competiții.
– Finala de astăzi este a șasea în care se întâlnesc două echipe din aceeași țară și a doua când se întâlnesc două echipe din același oraș.
– Real Madrid va juca astăzi cea de-a 14-a finală în cupele europene.
– Atletico Madrid se află la cea de-a treia finală. Precentele finale au fost cele din 2014 și 1974, ambele pierdute.
– Atletico Madrid ar putea fi cea de-a 23-a echipă care câștigă Liga Campionilor pentru prima dată. Precedenta formație care a câștigat trofeul, a fost Chelsea în 2012.
– Cristiano Ronaldo are 16 goluri marcate în acest sezon de Liga Campionilor, cu unul mai puțin decât în sezonul 2013/14 când a marcat 14 goluri, stabilind și un record.

LIVE TWITTER: #UCLFinal


Articolul precedentReal Madrid – Atletico Madrid
Articolul următorTop 5 goluri din campionatul Portugaliei, sezonul 2015/16
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here