Benfica Chelsea Europa League FinalCu stări de spirit diametral opuse după ultimele evenimente din campionatele lor interne, Benfica și Chelsea se întâlnesc astăzi, de la ora 21:45, pe Amsterdam ArenA,  într-una dintre cele mai puternice finale din istoria competiției. Dacă înving  portughezii ar stopa o serie de șase finale europene pierdute la rând, în timp ce londonezii ar fi prima echipă din Europa care ar reuși să câștige cele două trofee, Liga Campionilor și Europa League în ordine inversă.

Atât englezii cât și portughezii vin în această finală cu gândul de a salva un sezon mai puțin reușit în întrecerile interne. Dacă Chelsea a fost de mult timp ieșită din calculele câștigării Premier League, Benfica a suferit acest șoc chiar în ultima etapă de campionat disputată, atunci când a fost învinsă de eterna rivală FC Porto, într-un meci decisiv pentru locul I.

În ceea ce privește disponibilitățile din această seară, singurele probleme sunt în lotul londonezilor, acolo unde Eden Hazard și John Terry au suferit accidentări chiar la ultimul meci de campionat cu Aston Villa și nu vor juca azi la Amsterdam.

Finala din această seară este considerată una dintre cele mai puternice din istoria competiției Europa League/Cupa Uefa. Cele două echipe au un nivel mult mai ridicat decât cea de-a doua competiție inter-cluburi a continentului. Atât Chelsea cât și Benfica au început sezonul european în grupele Uefa Champions League. Londonezii au fost inferiori, într-o grupă cu Juventus și Șahtior, în timp ce elevii lui Jorge Jesus nu au putut să treacă mai departe în Ligă într-o grupă cu Barcelona și Celtic.

Retrogradați în Europa League, cei de la Chelsea au avut de înfruntat echipe relativ modeste în comparație cu valoarea lor: Sparta Praga, Steaua București, Rubin Kazan și FC Basel. De partea cealaltă, Benfica a avut duble mult mai dificile, trebuind să elimine formații precum Bayer Leverkusen, Bordeaux, Newcastle șiFenerbahce. 

Iată și câteva informații interesante legate de cele două echipe:

  • Pentru Benfica, finala din această seară este cea de-a noua din istorie într-o competiție majoră a UEFA.
  • Portughezii încearcă să întrerupă o serie de șase finale pierdut consecutiv. Ultimul succes l-au înregistrat în 1962.
  • Echipa lui Jorge Jesus a acumulat 362 de partide în toate competițiile europene, dublul celor de la Chelsea, care au doar 181.
  • Prima întâlnire dintre cele două formații a avut loc în sezonl trecut, în sferturile de finală din Liga Campionilor. Atunci, trupa londoneză antrenată de Roberto Di Matteo s-a impus atât la Lisabona (1-0) cât și la Londra (2-1).
  • Chelsea încearcă să devină astăzi prima echipă care câștigă cele două trofee majore ale Europei în ordinea inversă.
  • Totodată, londonezii s-ar alătura unei list cu doar trei echipe care au câștigat toate cele trei trofee majore ale continentului, alături de Juventus, Ajax și Bayern Munchen.

Echipele probabile din această seară de pe Amsterdam ArenA:

BenficaArthur, Pereira, Luisao, Garay, Melgarejo,  Matic, Perez,  Salvio, Lima, Gaitan,  Cardozo 

ChelseaCech,  Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Cole Luiz, Ramires Oscar, Mata, Moses,  Torres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here