Finala campionatului mondial de darts : Michael Van Gerwen – Phil Taylor !

0
2390

O duminică fenomenală în Alexandra Palace din Londra unde au avut loc semifinalele campionatului mondial de darts !

În prima semifinală, tânăra senzaţie din Olanda,  Michael Van Gerwen l-a învins cu scorul de 6-4 la seturi pe englezul James Wade.

A fost un meci disputat la cel mai înalt nivel, “Mighty Mike” reuşind un 9 darter de senzaţie, cu un 180 urmat de un 177 şi o închidere de 144, moment în care publicul a explodat !

Van Gerwen a declarat după meci : ” A fost ceva incredibil ! Mi-a fost greu deoarece Wade e un jucător care nu are ritm şi nu-l mai bătusem vreodată până acum într-un meci televizat. Să reuşesc 9-darter-ul a fost ceva frumos, dar ceea ce contează e să câştigi.Wow, sunt în finala campionatului mondial ! “

În cea de a doua  semifinală, doi dintre cei mai mari jucători din toate timpurile Phil Taylor şi Raymond Van Barneveld au mai avut înca o dispută  istorică. Meciul părea unul facil pentru englezul în vârstă de 52 de ani, Taylor, după acesta s-a desprins la scorul de 5-1 la seturi. Susţinut de public, olandezul Van Barneveld, campion mondial în 2007, a reuşit un comeback fenomenal, reducând deficitul  la scorul de 5-4. Jocul lui Taylor a scăzut considerabil, însă cu un ultim efort acesta a demonstrat de ce a câştigat campionatul mondial de 13 ori şi a închis meciul scor 6-4.

A fost un meci foarte tensionat, iar cei doi jucători aproape s-au încăierat pe scenă la sfârşitul meciului.

Întrebat de acest incident la sfârşitul meciului, Phil “The Power” Taylor a declarat : “Ne-am dorit amândoi atât de mult să câştigăm…I-am spus lui Barney în vestiar după meci : “Uite Barney, ştii prea bine că eu sunt cel mai mare fan al tău acolo când te comporţi cum trebuie ”  . Nu mai vreau să vorbesc despre asta. Voi juca o finală cu Van Gerwen, e un jucător fenomenal, de-abia aştept ! “

Mulţi consideră că acest meci poate fi considerat drept predarea ştafetei între cel mai bun jucător din toate timpurile, Phil Taylor, şi jucătorul pe care mulţi îl consideră viitorul acestui sport, Michael Van Gerwen. Finala se va disputa Luni, 1 Ianuarie şi se anunţă a fi unul dintre cele mai bune meciuri din istoria acestui sport.

Articolul precedentSpectacol hibernal de gala pe Arena auf Schalke
Articolul următorLA MULȚI ANI 2013!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here