FIFA a intreprins un test secret la Düsseldorf

0
803

Problematica introducerii ajutoarelor electronice in fotbal nu este noua, parerile pro sau contra fiind la fel de numeroase. Totusi, asa cum FIFA a anuntat mai demult, cautarile in acest domeniu avansaeaza si iata ca publicatioa de bulevard din Germania, „BILD“ a descoperit la Düsseldorf efectuarea in secret a unor teste in materie.

La dispozitie stau doua variante: GoalRef (adica un chip in minge) si Hawk-Eye (o minicamera de luat vederi plasata in poarta). Pentru realizarea momentelor reale dintr-o partida de fotbal specialistii au utilizat diferite metode si mijloace, inclusiv aruncarea de …role de hartie igienica, utilizarea de fum artificial, imitarea de blitzuri samd.

La testul amintit pe marele stadion acoperit din orasul de pe Rin s-au aflat sase persoane: patru specialisti elvetieni, un reprezentant al FIFA si un reporter al publicatiei „Bild“. Inginerul firmei EMPA, Rolf Staempfli a refuzat orice declaratie afirmand ca: „FIFA este foarte pretentioasa si severa, nu pot spune nimic.“

O decizie a organului raspunzator pentru modificarea regulamentului (International Football Association Board) privind promovarea unei anumite metode la turnee va fi decisa in cursul congresului de la Edinburgh (1-3 martie a.c.).

G.L. Neamtu

Articolul precedentRomânia are 19 echipe în topul 600 al cluburilor europene din ultimul deceniu!
Articolul următorTikiTakaTransfer – LIVE Toate mutările zilei din campionatele internaționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here