FIFA a decis: La CM din Brazilia „cavalerii fluierului“ vor beneficia de ajutor tehnic !

0
3863

Ceea ce s-a discutat, zvonit, experimentat devine anul viitor realitate. La turneul final al campionatului mondial din Brazilia 2014 arbitrii vor fi sprijiniti de tehnica noua, urmand a fi promovata tehnologia liniei de poarta GLT (Goal-Line Technology).

O repetitie generala va avea loc la Cupa Confederatiilor programata intre 15-30 iunie 2013 in tara sudamericana, aceasta metoda urmand sa fie utilizata la toate partidele.

In context trebuie spus ca UEFA se arata in continuare retrograda, o utilizare apropiata a tehnologiei liniei de poarta ei fiind exclusa, cum a declarat in mai multe ocazii presedintele forului european, Michel Platini. In unele tari europene, federatiile au si luat pozitie contrara mizand si in continuare doar pe factorul uman. Printre ele si Germania, unde Liga (DFL) s-a pronuntat oficial impotriva planurilor sefului FIFA, Sepp Blatter.

Ceea ce nu se stie inca este producatorul instalatiilor respective, patru furnizori printre care doua firme din Germania fiind inca in disputa privind pretul, termenele de livrare, asistenta tehnica si alte aspecte aferente. Doi furnizori, nenumiti de FIFA detin deja licentele respective, o decizie defintiiva va fi luata in cursul lunii aprilie.

S-ar putea, fara dorinta de a pronostica o sciziune in fotbal, ca intre cele doua foruri (reprezentate de Michel Platini si Sepp Blatter (in fotografia alaturata) disensiunile sa creasca in intensitate, „suferinzi“ fiind pana la urma jucatorii si publicul.

G.L. Neamtu

 

 

Articolul precedentCiclism: Cursa Paris – Nice umbrita de o cearta avand la origine dopajul
Articolul următorUefa Champions League, optimi: Arsenal – Bayern München, meciul serii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here