Stadion nou în Rotterdam. Feyenoord va avea cea mai mare arenă din Olanda

0
2076

Motiv de bucurie pentru suporterii formației Feyenoord. Oficiul pentru Arhitectură Metropolitană (OAM) a prezentat planul pentru viitorul stadion “De Kuip”. Noua arena va fi construită pe malul râului Maas, va avea 63.000 de locuri și va fi cea mai mare din Olanda.

Feyenoord

Designul actualului stadion va fi implementat pentru a nu se pierde din DNA-ul “De Kuip” însă tribunele vor fi mai aproape de teren. Potrivit OAM, fiecare loc va dispune o vedere senzațională. Exteriorul stadionului va fi îmbrăcat în cadre metalice ultraușoare, acnorate de piloni din beton. Arena va fi construită în așa fel încât să poată găzdui concerte dar și alte tipuri de evenimente. Finalizarea noului stadion este programată pentru 2023. 

Actualul stadion a fost construit în 1937 și inițial dispunea de 64.000 de locuri. Numărul acestora s-a redus considerabil odată cu instalarea scaunelor. Ulterior, tribunele au fost extinse, în prezent ajungând la 51.117 de locuri. Acesta nu va fi demolat ci va deveni un centru sportiv. 

Foto: dezeen.com

Articolul precedentPlugușorul Tiki-Taka
Articolul următorCele mai tari goluri marcate în Grecia
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here