Fernando Ricksen continuă să lupte. 5000 de suporteri la un meci caritabil organizat în sprijinul său

0
2002
fernando ricksen
Fernando Ricksen (foto: Phil Heywood)

Mâinile şi gâtul tatuat îl dau de gol. Fernando Ricksen nu a fost un caracter liniştit, depăşind de multe ori limitele atât pe teren cât şi în afara acestuia. Intrările dure la adversari, suspendările, nopţile pierdute, îmbibate cu alcool şi terminate cu scandal, şi o internare într-o clinică de reabilitare fac parte din viaţa controversată a fostului internaţional olandez înainte de 2013, una ce l-a purtat în carieră la Fortuna Sittard, AZ, Rangers, unde s-a consacrat, Zenit şi din nou Sittard.

În toamna lui 2013, însă, fostul fundaş al lui Rangers a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (boala neuronului motor), o boală incurabilă care afectează sistemul nervos central. Treptat, bătăiosul Ricksen şi-a pierdut abilitatea de a vorbi coerent, de a ridica un pahar, de a se lega la şireturi, de a înghiţi mâncarea. Acum e în scaun cu rotile.

Lumea fotbalului nu l-a uitat. Olandezii au organizat un meci special în 2014, cei de la Rangers l-au omagiat în 2015, Cristiano Ronaldo l-a avut ca invitat special pe Santiago Bernabeu la partida din acest sezon al Ligii Campionilor cu Legia Varşovia.

Un astfel de eveniment a avut loc şi în acest weekend, în Anglia, pe stadionul lui Fleetwood. 5000 de suporteri, dintre care mulţi fani Rangers veniţi din Scoţia, l-au aplaudat pe olandez la scenă deschisă şi i-au strigat numele la un meci caritabil între legendele lui Rangers şi o echipă formată din jucători englezi. Paul Ince, Barry Ferguson şi Darren Anderton sunt doar câteva dintre vedetele ce au participat la strângerea de fonduri pentru fundaţia lui Ricksen.

“Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Va fi o nouă zi emoţionantă. Încă lupt şi voi continua să lupt”, a fost mesajul fostului jucător în vârstă de 40 de ani, publicat în programul de meci.

11 este numărul de trofee câştigate în carieră de Ricksen: 7 cu Rangers, 4 cu Zenit

12 este numărul de selecţii ale fundaşului la naţionala Olandei

Un alt sportiv care suferă de această boală cumplită este şi fostul jucător al lui Poli Timişoara, cehul Marian Cisovsky.

sursă: Mirror

Articolul precedentTOP 5 goluri marcate de Jurgen Klopp
Articolul următorMeci al veteranilor de la Liverpool și Real Madrid, jucat în fața a 54 000 de spectatori
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here