FCSB – Viitorul 2-0. Unde dispare echipa lui Hagi când dă piept cu eterna vicecampioană?

1
1169
FCSB-Viitorul

”A fost sau n-a fost?”, un film artistic al lui Corneliu Porumboiu din 2006, este și titlul potrivit al serialului de mare popularitate din Liga 1 FCSB – Viitorul. Marți, la Pitești, duelul dintre finul Becali și nașul Gică Hagi și-a consumat episodul cu numărul 21. Ca în majoritatea cazurilor anterioare, victoria a revenit bucureștenilor, după un nou meci modest al echipei lui Gică Hagi.

Am avut un FCSB – Viitorul 2-0 care ar trebui să ne scutească de orice comentarii. Cum nu mergem niciodată după fentă, vom mai sta oleacă pe subiect și vom încerca să analizăm prestația ultra modestă a ”tinerilor de mare valoare” din echipa lui Gică Hagi. Înainte să dăm undă verde capodoperei, trebuie să spunem din capul locului că meciul de la Pitești nu a fost blat. Adică nu a fost acel blat clasic născut în Divizia A, unde Popescu de la Ploiești venea cu sacul de bani la Ionescu de la Suceava pentru ca jucătorii lui Popescu să câștige lejer.

FCSB – Viitorul a fost un meci ”specific” istoriei de 6 ani cu meciuri ”Becali vs Hagi”, adică fin vs. naș. Nu poate spune niciun om cu un minim gram de creier că meciul de la Pitești a decurs natural. Ok, mai avem apostolii lui Hagi din presă sau jurnaliștii de peluză care gustă ideea că ”dar și Viitorul mai prinde o zi proastă…”, însă pe ăștia îi cunoaștem și știm ce le poate mansarda. Galeria ăstora cere dovezi evidente că FCSB – Viitorul a fost ”specific”. Păi, bă, inteligenților, ce dovadă mai evidentă că un meci ”e” sau ”nu e” există decât juocul, cum ar zice nea Imi.

FCSB – Viitorul trebuia să fie un derby veritabil al acestui sezon. FCSB, ca de obicei când intră în teren sub cupola cuplului Becali-Dică, era cotată cu șanse nu foarte mari să câștige acest meci. Nu mai primise o cotă atât de mare (peste 2,00), de la celebra omenie ”2-5” din Ghencea anului 2013. Iar acum, pentru cei care sfințesc meciul FCSB-Viitorul 2-0 și îl consideră unul normal, avem câteva ”De ce-uri” demne de analizat măcar…

DE CE Viitorul, o echipă ofensivă pe teren străin, nu a contat la Pitești? În 90 de minute, puștii lui Hagi au avut un singur șut pe poartă, undeva în finalul meciului. A fost o pasă la portar a lui Ianis Hagi.

Până la meciul de la Pitești, Viitorul avusese 7 meciuri oficiale cu gol marcat în deplasare. Același Viitorul era și unica echipă cu victorie pe terenul liderului CFR Cluj. A fost un 2-1 în august, însă aici sunt scuze ”istorice”. Urmăritorii Ligii 1 știu de ce.

DE CE FCSB, o echipă cu o defensivă catastrofală, nu a avut nicio problemă în acest meci? Cu un Morais mai bezmetic ca niciodată în acest sezon, cu un Bălașa de neprivit în 90% din meciuri și cu un Romario Benzar tot mai bulevard, FCSB stătea doar în Planic ca unică speranță. Cu toate acestea, Viitorul n-a penetrat.

DE CE Florinel Coman & alți jucători de acest tip de la FCSB au părut fotbaliști chiar în acest meci? Zero barat în 90% din acest sezon, ”Mbappe” a părut un adevărat Messi în fața unor apărători care au făcut minuni la U21.

DE CE Gică Hagi nu a băgat ”oameni de gol” decât pe final? Da, Drăguș e gata, îl putem considera un fotbalist terminat (Au avut grijă Hagi și Contra să-l ducă la națională și să-l demoralizeze), însă puteau intra pe teren jucători mai vioi. Houri a intrat pe final, când jocurile erau făcute, în timp ce Mățan, o altă mare ”valoare”, nu s-a dezechipat. Au intrat în schimb Iacob și Ciobanu, doi jucători care abia prind lotul la Ovidiu.

DE CE Ghiță, fir-ar al naibii să fie? De ce iar Ghiță? În tur, la Ovidiu, a deschis drumul FCSB-ului către un 4-1 categoric, după un roșu de manual luat în primele 5 minute. Marți, la Pitești, l-a făcut mare pe Florinel Coman și a deschis drumul către victoria lejeră a FCSB-ului.

DE CE Dică, un Luțu care nu cară brânză, ci mingi pe la antrenamente, l-a ”făcut” pe Gică Hagi să pară un antrenor de duzină în acest meci? Iată, mai jos, cum au decurs meciurile jucate acasă de FCSB în acest sezon:

  • FCSB – Dinamo 3-3! Un meci cu probleme uriașe pentru trupa lui Dică
  • FCSB – Poli Iași 4-0! Victorie clară, dar cam mincinos scorul. Să zicem că a fost un meci reușit
  • FCSB – Sepsi 2-0! Noroc, noroc, noroc. Goluri pe final, într-un meci în care Sepsi s-a bătut singură
  • FCSB – FC Botoșani 2-2! Rușinos joc al elevilor lui Dică. După 2-0, s-au retras, iar moldovenii lui Enache au tras din toate pozițiile. A fost 6-12 la ocazii.
  • FCSB – Dunărea 2-0! Un alt scor mincinos, în urma unui meci în care numai Mediop de la oaspeți a ratat cât într-un tur de campionat.
  • FCSB – Concordia 0-1! Haios acest bla…ăăăă..blockbuster.
  • FCSB – FC Voluntari 2-1! Noroc cu apărătorii de ”fier” ai ilfovenilor. Mereu ”inspirați” lângă Gnohere.
  • FCSB – Astra 1-0! Giurgiuvenii și-au bătut joc de un penalty, iar FCSB s-a impus ulterior, tot dintr-un penalty.
  • FCSB – Gaz Metan 2-1! Cu om în plus, FCSB a fost dominată la toate capitolele de un Gaz Metan care a avut mare ghinion și un arbitraj potrivnic în acest meci.
  • FCSB – Viitorul 2-0! VICTORIE INCONTESTABILĂ a trupei lui Nicolae Dică. CEA MAI CLARĂ DIN ACEST SEZON!

Iar acum tragem linie și vedem că VIITORUL E PESTE TOATE ECHIPELE întâlnite de FCSB, acasă, în acest sezon. E peste ele în clasament, e peste ele ca valoare, ca antrenor, DAR, când joacă împotriva FCSB-ului…

sursa foto: FCSB/Fb

 

Articolul precedentLigile nimănui
Articolul următorSandygate Road: cel mai vechi stadion din lume
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here