FC Sydney ar putea face milioane din vânzarea tricourilor cu Del Piero!

1
1089

Transferul lui Alessandro Del Piero la clubul australian FC Sydney nu reprezintă doar o cheltuială imensă cu salariul jucătorului pentru clubul din A-League, ci și o foarte probabilă sursă de încasări. Astfel, fosta campioană a Australiei are în planuri un câștig financiar de 4,8 milioane de dolari numai din vânzarea tricourilor cu veteranul italian.

Se estimează vânzările tricourilor cu numărul 10 ale lui Alessandro Del Piero vor depăși în sezonul viitor cifra de 30,000.  Acest lucru ar reprezenta doar 10% din cele 300,000 de tricouri vândute cu vârful italian în sezonul 2011-2012, când evolua la Juventus. În ciuda acestui procent destul de mic, suma totală din vânzarea a 30,000 de tricouri în toată lumea, a câte 160 de dolari, s-ar apropia de 4,8 milioane de dolari, ceea ce reprezintă dublul salariului anual al jucătorului.

În acest ritm, până la finele anului, del Piero ar deveni sportivul care vinde cele mai multe tricouri din istoria sportului australian. Aceasta este o adevărată performanță pentru fotbal, având în vedere faptul că în Australia acest sport este undeva pe locul 5 în preferințele fanilor, după rugby, AFL, cricket și  golf.

Articolul precedentTransferurile verii în Premier League! Peste 100 de jucători pleacă din ”Big Six”!
Articolul următor#PronoLiga1! Etapa a 8-a!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here