Fata de aur a sportului românesc recidivează: Simona Halep e în finală la Roland Garros!

2
1294

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014A început cu o semifinală la Roma, a continuat cu un prim titlu la Nurnberg, a continuat cu alte titluri importante WTA, amestecate cu optimi și sferturi de Grand Slam-uri, iar astăzi a atins apogeul unei cariere care a explodat în 12 luni cât într-o viață: o finală de Grand Slam! Cam așa am putea descrie într-o frază evoluția din ultimul an pe care a avut-o Simona Halep, fata de aur a sportului românesc.

În urma cu puține momente, pe arena Philippe Chatrier, cea mai mare de la Roland Garros, Simona Halep a confirmat creșterea valorică din ultimul an și și-a atins apogeul carierei în circuitul WTA. Ea a învins-o în două seturi, scor 6-2, 7-6 (4), pe ambițioasa nemțoaică Andrea Petkovic, după un meci mult mai greu decât o arătau calculele hârtiei. Aparent, după 29 de minute tabela arăta un 6-2 care ne trimitea cu gândul la meciul cu Svetlana Kuznetsova, însă imediat după meciul s-a complicat. Petkovic a riscat mai mult, a atacat mai mult și a făcut tot mai puține erori, iar asta s-a văzut pe tabelă. Ea a ajuns la un moment dat la 3-1 și 40-15 pe propriul serviciu, însă de acolo Halep și-a revenit la forma din setul I și a reechilibrat partida. A mers cap la cap cu germanca, a ajuns în tie-break și acolo s-a detașat decisiv la 7-4.

Apogeul acestei finale de Grand Slam poate fi îmbunătățit cu un trofeu la Roland Garros, însă pentru ca acest lucru să se întâmple ea are o misiune foarte grea: o victorie cu Maria Sharapova, probabil cea mai puternică din punct de vedere mental jucătoare din circuitul WTA. Rusoaica, actualmente numărul 8 mondial, a reușit să revină de la 0-1 la seturi în optimi, sferturi și semifinale la Roland Garros în acest an.

Finala de sâmbătă va fi și un bun prilej de revanșă pentru Simona, cea care în urmă cu doar câteva săptămâni, la Madrid, pierdea prima finală de Premier Mandatory din carieră contra Mariei Sharapova, scor 6-1, 2-6, 3-6. Acum, Simona pare mult mai puternică, mult mai perfectă, iar această perfecțiune s-a văzut în joc, dar și în ceea ce privește rezultatele de la această ediție de French Open, acolo unde Simona nu a pierdut niciun set.

În duelurile directe dintre cele două jucătoare, rusoaica se află în avantaj, scor 3-0, însă primele două meciuri s-au jucat în 2012, atunci când Halep încă era o jucătoare necunoscută tenisului de prim rang.

În urma succesului de azi cu Andrea Petkovic, Simona Halep este noul număr 3 WTA, o nouă îmbunătățire a recordului personal. Pe lângă cele 1300 de puncte câștigate, Simona își mai adaugă și un cec în valoare de 825,000 de Euro.

Iată cum se prezintă clasamentul WTA live din acest moment:

Articolul precedentRoland Garros: Simona Halep – Andrea Petkovic, pentru istorie!
Articolul următorRevanșa ? Simona Halep – Maria Sharapova, episodul II al marilor finale WTA!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here