Fără penali în fotbal

0
2415

Ce ar fi dacă o inițiativă fără penali în funcții publice ar fi urmată de una numită „Fără penali în fotbal”? O lume a fotbalului fără pile, relații sau cunoștințe, un fotbal curat, jucat din pasiune, unde cei mai buni sunt selecționați.

Ce știm sigur e că nu ar mai exista antrenori la copii și juniori care să simuleze antrenoratul, nu ar mai primi picioare de porc de Crăciun și drob și carafe de vin roșu de Paște, ca să joace și „băiatul meu” fotbal. La noi ajung să fie antrenori niște grăsani care au lucrat în construcții și au bătut cuie prin Germania, ca mai apoi să se laude că au jucat fotbal prin Regionalliga și așa au ajuns ei în meseria de antrenor.

Dacă toate astea ar putea fi eliminate, ce bine ar fi, poate în felul ăsta nu ar mai exista jucători fantomă și noi am merge la stadion cu plăcerea de altădată. Poate așa tribunele ar reîncepe să fie pline, oamenii ar fi din nou cuprinși de sportul rege, pentru că ce se întamplă de câțiva ani e jalnic. Poate așa naționala va începe din nou să se califice la Mondiale.

Unde e cultura fotbalistică de odinioară?

  • De ce in unele locuri unde un bilet costă 5 lei, nu sunt decât 100 de oameni în tribună?
  • De ce un pahar de suc costă 8-9 lei, când o sticlă de 2,5 litri costă 3 lei?
  • De ce în alte țări o bere la halbă la stadion e mai ieftină decât la un restaurant în centru orașului?

La noi pe stadioane te simți ca în aeroport, prețul unui sandwich este de 52 de lei.

La toate întrebările astea poate reușesc să răspundă președinții de cluburi, „managerii” și toți care pierd vremea de pomană stând în funcții importante în cluburi, funcții pe care cei care studiază, termină facultate și master în Educație Fizică și Sport doar visează să le aibă.

Articolul precedentEvadarea din Premier League
Articolul următorEric Bicfalvi a marcat dar echipa sa a pierdut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here