Fară înfrângere în 28 de meciuri oficiale consecutive

0
1183

spania 28 meciuri fara infrangere

16 iunie 2010. Data ultimei infrângeri suferite de naționala Spaniei. Acel Spania – Elveția 0-1, cu un gol marcat de Derdiyok, este la această oră ultimul eșec al naționalei iberice în meciuri oficiale , de atunci, ”Del Bosque și ai lui” înșirând 28 de partide fără înfrângere, doborând astfel recordul stabilit de Franța în perioada 1994-1999. Realitatea este asta și, dând cale liberă comentariilor pe tema stilului de joc pe care îl prestează, fotbaliștii spanioli au câștigat de atunci titlul mondial și, ulterior, în Polonia-Ucraina 2012, pe cel european, are calificarea pentru Mondialul din 2014 aproape rezolvată, iar la Cupa Confederațiilor a adunat până acum trei victorii ( 2-1 cu Uruguay, 10-0 cu Tahiti și, aseară, 3-0 cu Nigeria ). În suma celor 28 de meciuri fără înfrângere intră și cele jucate în fața a nume grele precum Germania, Italia ( de două ori ), Portugalia ( două ), Franța ( trei ) sau Olanda.

Recordul de meciuri fără înfrângere în meciuri oficiale și amicale este deținut și împărțit de către Brazilia și Spania – 35.

Joi, încă un meci cu Italia

Calificată cu punctaj maxim de puncte din grupe, Spania va întâlni Italia joi de la ora 22:00 în semifinalele Cupei Confederațiilor, într-un meci pe care parte dintre italieni îl văd ca pe o ocazie de a își lua revanșa după finala pierdut la ultimul Campionat European. Balotelli, unul dintre protagoniștii acelei finale și al acestei ediții a Cupei Confederațiilor, nu va putea să joace în acest meci din cauza unei accidentări.

In cealaltă semifinală a Cupei Confederațiilor se vor întâlni, miercuri, de la ora 22:00, Brazilia și Uruguay, într-o reeditare a celebrului ”Maracanazo” din 1950 ( atunci uruguayenii au câștigat finala Mondialului ), numai că de această dată meciul se va juca pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte.

Neymar îi egalează pe Muller si Ronaldo

neymar italyMai are mult de tras până să îi egaleze și la capitolul palmares, însă statistica este asta iar Neymar se ia la trântă cu ea. Cu golul marcat sâmbătă în poarta Italiei, brazilianul ajunge la cota 14 goluri marcate în acest sezon pentru naționala ”carioca”, performanță pe care au mai reușit-o și Gerd Muller pentru naționala Germaniei în sezonul 1971-1972, Ronaldo pentru Brazilia în 2008-2009 și Kluivert pentru Olanda in 1999-2000. Neymar mai are de jucat două meciuri cu naționala la această ediție a Cupei Confederațiilor și își poate îmbunătăți registrul golurilor marcate în acest sezon.

sursa foto

Articolul precedentCine ar fi putut elimina pe Dinamo din Europa League
Articolul următorVIDEO: Penalty-ul bicicleta al lui Boa Morte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here