F1: Ploaia torenţială a cauzat haos. Calificările amânate!

0
1295

rain-f1_1603getty_630

Toate planurile din antrenamentele de vineri ale echipelor au fost date peste cap în ziua de sâmbătă din cauza ploii. Condiţiile meteo fuseseră anunţate ca fiind mixte, însă toată lumea spera ca norii să ocolească circuitul. Dar a fost ploaie în toată regula. În ora rezervată ultimelor antrenamente dinainte de sesiunea de calificări, o mică furtună şi-a făcut apariţia, iar inginerii au trebuit să se mişte rapid pentru a seta maşinile pentru astfel de condiţii şi pentru a stabili alte strategii. Noroc că echipele avuseseră parte în testele de la Barcelona de 2-3 zile de ploaie, astfel că nu păşeau chiar pe tărâm necunoscut şi aveau idee despre cum se comportă monopostul pe pistă udă.

Nici în sesiunea de calificări lucrurile nu au arătat mai bine. Aceasta a început cu o întârziere de 30 de minute, circuitul fiind aproape inundat, iar piloţii nevoiţi să iasă cu pneurile extreme de ploaie. În Q1 a fost adevărată dramă, piloţii abia puteau vedea pe anumite porţiuni, van der Garde a “muşcat” iarba şi a rămas fără aripa faţă, Hamilton s-a răsucit, dar a recuperat incredibil şi a lovit uşor partea spate, în timp ce Massa a izbit violent partea din faţă. Nici Webber, di Resta şi Perez nu au scăpat de mici ieşiri în decor. În ultimul minut al sesiunii, Pic şi Gutierrez au lovit şi ei parapetul, ultimul rămânând pe pistă. Cel mai important nume eliminat în această primă parte a fost venezueleanul Maldonado.

Condiţiile păreau că se vor îmbunătăţi, însă înainte de startul Q2, a început din nou să plouă torenţial, cauzând o nouă amânare de 50 de minute! O altă problemă cu care se confrunta FIA era ora târzie de la Melbourne şi faptul că începea să se întunece, scăzând vizibilitatea şi mai mult. Într-un final, decizia a fost de a amâna Q2 şi Q3 pentru duminică dimineaţa, ora 02:00, ora României. Este pentru prima oară în istorie când o sesiune de calificări începe şi nu se termină în aceeaşi zi! Aşadar, rămânem cu rezultatele parţiale şi eliminarea a 7 piloţi:

17. Pastor Maldonado (Williams)
18. Esteban Gutierrez (Sauber)
19. Jules Bianchi (Marussia)
20. Max Chilton (Marussia)
21. Giedo van der Garde (Caterham)
22. Charles Pic (Caterham)

Cursa se va desfăşura duminică, ora 08:00, ora României.

australiagp

Surse foto: Formula1.com, Getty Images

Articolul precedentVIDEO: Știu și scoțienii să dea goluri de senzație
Articolul următorCiclism: Duminica a 104-a editie a clasicei de o zi Milano – Sanremo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here