F1: Melbourne, un debut enigmatic

0
1259

Iubitorii sporturilor cu motor au un motiv de bucurie din acest weekend. “Marele Circ” debutează şi în acest an (excepţie 2006 şi 2010) în Australia, la Melbourne, învăluit într-un aer misterios. Asta pentru că în urma testelor (pe care le puteţi revedea aici: Test Jerez, Test Barcelona 1, Test Barcelona 2), puţine lucruri au fost concludente. Faţă de anii trecuţi, nimeni nu ştie exact unde se află, iar diferenţele sunt foarte mici între cele 5 echipe: Red Bull, Ferrari, McLaren, Lotus şi Mercedes. Şi nici după antrenamentele oficiale, când echipele vor mai testa componente noi, nu cred că vom fi lămuriţi total, ci abia în calificări se vor tura motoarele la maxim. Şi dacă lucrurile nu sunt deja destul de interesante, mai adăugăm şi faptul că sâmbătă şi duminică sunt şanse de ploaie.

Circuit

Circuitul de la Melbourne este unul stradal, în jurul lacului din parcul Albert. Este rapid, are grad redus de dificultate, iar depăşirile sunt destul de greu de reuşit. Lungimea pistei este de 5,303 km, iar piloţii vor efectua un număr de 58 de ture. Recordul este încă deţinut de Michael Schumacher şi datează tocmai din 2004, cu un tur efectuat în 1:24:125. Este un circuit pe care Ferrari n-a mai câştigat din 2007, iar Red Bull şi Vettel o singură dată. În ultimii ani, McLaren s-a descurcat cel mai bine, iar Button are 3 victorii în ultimele 4 curse.

alberparkalbert-park

Program

Antrenament 1: Vineri, 03:30
Antrenament 2: Vineri, 07:30
Antrenament 3: Sâmbătă, 05:00
Calificări: Sâmbătă, 08:00
Cursa: Duminică, 08:00
Notă: orele sunt cele ale României

Ce au avut de zis piloţii

Sebastian Vettel: “Nu trebuie să ne mai gândim la ce s-a întâmplat anul trecut. O luăm de la început, toţi piloţii pornim de la zero. După cum am spus, testele au fost mai puţin concludente decât în sezoanele precedente. Cred că va fi un campionat şi mai strâns decât anul trecut şi va fi crucial să scoatem tot ce putem mai bun din fiecare cursă.”

Fernando Alonso: “Nimeni nu ştie cine va câştiga această cursă. Diferenţele sunt foarte mici între cele 5 echipe de top şi oricare din cei 10 piloţi ar putea fi învingător aici în Australia.”

Lewis Hamilton: “Mutarea la Mercedes m-a adus într-un loc mai bun. Mă simt confortabil, maşina a făcut progrese, dar mai avem destulă muncă de făcut. Abia aştept să concurez să văd unde ne situăm.”

Jenson Button:  “Nu toate zilele de teste au fost grozave, dar nu suntem îngrijoraţi. Mai degrabă suntem nerăbdători şi abia aşteptam să ieşim pe circuit să vedem ce putem şi unde ne aflăm. Condiţiile meteo vor fi mixte, deci va fi mai dificil.”

Kimi Raikkonen: “Maşină a arătat bine în teste şi mă aştept să începem sezonul ca anul trecut şi să ne luptăm pentru primele 6 poziţii de pe grilă.”

Articolul precedentEuropa League, returul optimilor: Chelsea – Steaua, cu gândul la un meci mare și la o calificare!
Articolul următorMateș Box-to-Box: Anglia, cine ți-a greșit în Champions League?
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here