F1 Malaezia: Vettel, pole position şi pe ploaie

1
1585

Într-o sesiune de calificări afectată de ploaie de la jumătatea ei, Sebastian Vettel a reuşit să fie din nou cel mai rapid. Pe următoarele două poziţii s-au clasat piloţii Ferrari, Massa reuşind iarăşi să-l întreacă pe Alonso. Liderul clasamentului, Raikkonen, va pleca din poziţia a 7-a.

Prima parte a calificărilor, Q1, s-a desfăşurat în condiţii normale şi fără surprize. Doar piloţii Red Bull ridicaseră câteva semne de întrebare scoţând timpi nu foarte buni, însă aceştia nu au forţat şi strategia lor a fost de conservare a pneurilor după problemele avute în Australia.

Ploaia şi-a făcut apariţia cu aproximativ 7 minute înainte de finalul Q2, astfel că piloţi precum Grosjean şi Di Resta care nu scoseseră timpi de top 10 nu au mai avut cum să-i îmbunătăţească şi au rămas pe dinafară.

Q3 s-a desfăşurat în întregime pe ploaie, iar piloţii au ieşit cu intermediare. Odată cu scurgerea minutelor, timpii s-au îmbunătăţit şi rând pe rând, Hamilton, Webber şi Alonso au fost cei mai rapizi, însă în final din pole position va pleca Vettel.

Grila completă

 

F1QMAL

Declaraţii

Sebastian Vettel: “A fost o sesiune interesantă de calificări. Ne aşteptam să plouă aşa că am avut o abordare diferită faţă de celelalte echipe. Am reuşit să păstrăm şi pneurile pentru cursă ceea ce ar putea fi decisiv pentru mâine. Cred că am avut o strategie bună şi am luat deciziile corecte.”

Felipe Massa: “Nu cred că m-aş fi putut clasa pe 2 în condiţii normale. Mai sunt şi alte maşini rapide. A fost o sesiune bună de calificări pentru noi, iar ploaia ne-a ajutat puţin.”

Fernando Alonso: “Vom încerca să facem o cursă bună şi să luăm cât mai multe puncte posibile. Nu suntem încă siguri de performanţa maşinii în ritm de cursă, dar nu avem motive să nu fim optimişti.”

Cursa va avea loc mâine de la ora 10:00.

Sursa

Articolul precedentScandalul voturilor continuă la FIFA
Articolul următorMessi începe să devină ceea ce vrea Argentina

1 COMENTARIU

  1. Calificarile au si un epilog.
    Kimi Raikkönen, castigatorul primului concurs de la Melbourne, a fost retrogradat cu 3 locuri si va lua startul de pe pozitia a 10-a. Juriul, dupa ce a examinat inregistrarea video, a constatat faptul ca Raikkönen l-a incomodat in virajul nr. 14 pe Nico Rosberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here