F1 Malaezia: Un podium care ar fi trebuit să arate altfel

1
1556

BGHqoOeCYAE3msk.jpg large

A 2-a etapă din Campionatul Mondial de Formula 1 a început pe ploaie într-o manieră dramatică, a continuat într-o comedie a erorilor şi s-a terminat în mod controversat cu victoria lui Vettel în faţa colegului său Webber.

Imediat după start la primul viraj, încercând să-l depăşească pe Vettel, Alonso a frânat prea târziu şi l-a atins pe german, lovindu-şi aripa faţă. Însă decizia de neînţeles de a nu intra la boxe pentru a o înlocui l-a costat abandonul pe spaniol, aripa intrând sub monopost în turul al doilea.

Au urmat însă momente comice şi erori pe bandă rulantă la boxe. Hamilton în loc să se ducă să schimbe pneurile la boxa Mercedes s-a dus la fosta echipă McLaren, cei de la Force India au greşit nu o dată, ci de două ori, Pic s-a ciocnit cu Vergne pe linia boxelor, iar lui Button nu i-a fost bine prinsă o roată.

Însă momentul despre care vorbeşte toată lumea s-a petrecut undeva în apropiere de jumătatea cursei când Vettel, ocupantul locului 2, a cerut prin radio ca Webber să se dea la o parte pentru că e prea lent. Timpii arătau însă altceva, iar echipa i-a transmis să nu fie stupid. Însă discuţiile nu s-au oprit aici. După ultima oprire la boxe, când Webber era în continuare lider, celor doi piloţi Red Bull li s-a transmis să-şi menţină poziţiile, dar Vettel nu a ascultat şi a început bătălia cu Webber, cei doi piloţi riscând la un moment dat să se acroşeze.

În final, Vettel l-a depăşit pe Webber şi a câştigat cursa. Pe locul 3 s-a clasat Hamilton, însă şi la Mercedes au fost probleme. Aflat pe 4, Rosberg a cerut şi el să fie lăsat să treacă, dar Ross Brawn nu a permis acest lucru şi Rosberg a ascultat.

Niciodată podiumul nu a arătat atât de trist şi furios. Webber a dat cărţile pe faţă spunând că Vettel a luat propria decizie şi va fi în continuare protejat de echipă, în timp ce Hamilton a fost fair-play şi a recunoscut că Rosberg merita locul 3.

O cursă după care Red Bull are mai mult de pierdut decât de câştigat.

Rezultate finale

cursa

Clasament piloţi

1. Vettel 40p
2. Raikkonen 31p
3. Webber 26p
4. Hamilton 25p
5. Massa 22p
6. Alonso 18p
7. Rosberg 12p
8. Grosjean 9p
9. Sutil 6p
10. Di Resta 4p
11. Hulkenberg 4p
12. Button 2p
13. Perez 2p
14. Vergne 1p

Clasament constructori

1. Red Bull 66p
2. Lotus 40p
3. Ferrari 40p
4. Mercedes 37p
5. Force India 10p
6. McLaren 4p
7. Sauber 4p
8. Toro Rosso 1p

Urmatoarea cursă va avea loc în China pe 14 aprilie.

Sursa

Articolul precedentF1: Lewis Hamilton schimbă echipa, însă nu și năravul
Articolul următorTurul Cataloniei: Irlandezul Daniel Martin la prima lui importanta victorie

1 COMENTARIU

  1. Nu este un secret ca Vettel si Webber nu se au prea bine, armonia aparenta inseala.
    Cei doi s-au mai “razboit” si cu doi ani in urma cand Vettel a castigat titlul in ultima clipa si oarecum si in detrimentul australianului.
    Dar nu numai “podiumul trebuia sa arate altfel” (sigur parerea mea este cu totul alta) dar si echipa Red Bull. Lewis Hamilton a fost multa vreme in discutie sa devina colegul lui Vettel si dupa cum declara insusi Bernie Ecclestone in “Mail on Sunday” Vettel s-a bucurat de o asemena perspectiva chiar daca ea ar fi insemnat concurenta sporita in cadrul echipei.
    Transferul nu a avut loc pentru ca proprietarul lui Red Bull, miliardarul austriac Dietrich Mateschitz a dorit sa ramana loial fata de Webber dandu-i acestuia posibilitatea sa-si realizeze contractul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here