Red Shanghai. Fernando Alonso castiga Marele Premiu al Chinei

0
1458

BHzRXNYCAAAmZ0f.jpg large

Fernando Alonso castiga Marele Premiu al Chinei dupa o cursa perfecta si un ritm excelent.

Startul a fost unul linistit, fara probleme, iar cei care au profitat au fost pilotii Ferrari, Alonso si Massa instalandu-se in spatele lui Hamilton, Raikkonen fiind cel care a pierdut cel mai mult. Dupa 5 tururi, Alonso a trecut in fruntea cursei si tot atunci, a inceput primul schimb de pneuri pentru cei care au inceput cu softuri.

A urmat apoi o perioada marcata de incidente. Gutierrez “a facut un Schumacher” intrand in plin in spatele lui Sutil, Raikkonen si-a “julit” nasul in duelul cu Perez, la fel si Webber a riscat si s-a acrosat cu Vergne. In urma ultimului duel, Webber a trebuit sa intre la boxe sa-si schimbe aripa fata, insa dupa acest schimb, una din rotile spate s-a desprins, iar australianul a abandonat. Tot o problema mecanica l-a facut si pe Rosberg sa abandoneze in apropiere de jumatatea cursei.

A doua parte a cursei a fost mai calma, Alonso a avut un ritm de neoprit si a zburat pur si simplu pe circuit, in timp ce Vettel si Button, cei care au optat pentru strategia de a termina cu softuri nu au reusit sa-i mai depaseasca pe Raikkonen, ocupantul locului 2 si Hamilton, locul 3, cu toate ca Vettel se lipise de Hamilton in ultimul tur si a oferit un final tensionat, insa britanicul a reusit sa reziste.

Rezultate finale

shanghai rezultate

 Clasamente

piloti

constructori

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: 1, 2

Articolul precedentUnii își ”uită” talentul, alții își uită cartonașele!
Articolul următorFrumoasa si bestia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here