EXCLUSIV: Statistica BDF – Cifrele turului – Date generale

0
430


7 formatii (Rapid, Pandurii, Cfr, Brasov,, Urziceni, Timisoara, Vaslui) au ocupat prima pozitie in tur.
Brasovul (
4,5,6,7) si Timisoara (10,11,15,16) au fost cele mai multe etape lideri – 4 runde.

CFR Cluj (+13), Urziceni (+12) si Steaua (+11) au acelasi numar de puncte si sunt despartite in clasament de doar doua goluri.

Trei “campioane de toamnă” n-au mai existat în Liga I din sezonul 1961-1962, cînd Petrolul Ploieşti, Steagul Roşu Braşov şi Dinamo aveau cîte 18 puncte.

CFR Cluj ocupa prima pozitie in clasamentul meciurilor jucate acasa, ardelenii find singurii neinvinsi in meciurile din Gruia. De mentionat si faptul ca rapidistii si argesenii de la International sunt singurele care nu au
remizat pe teren propriu.

In deplasare, Steaua a acumulat cele mai multe puncte – 23, ros-albastrii suferind doar o singura infrangere – la Ploiesti. Astra, Bistrita si Alba Iulia sunt singurele formatii care nu s-au impus pe teren advers.

452 de jucatori au evoluat in turul sezonului 2009/2010. 6 jucatori au evoluat la 2 echipe in Liga 1 (Izvoreanu, Chiacu, Alexe, Trica, Neagu, Badoi).

International este formatia care a folosit cei mai multi jucatori – 30, la polul opus clasandu-se Unirea Alba Iulia – 21 jucatori.

11 fotbalisti au inceput titulari in toate cele 17 partide, 18 au jucat cel putin un minut in fiecare meci, iar 7 au fost integralisti.

Titulari 17 meciuri: Chibulcutean (Pand),Albut (Bistirta),Spadacio (Rapid),Panin (CFR), Barna (Ceah),Todea (Medias), Mihalache (Astra), Rohat (Astra), Seto (Astra), Ezequias (Brasov), Wesley (Vaslui);

Prezente 17 meciuri: Chibulcutean (Pand), Stromajer (Pand), Dalbea (Alba Iulia), Albut (Bistrita),Spadacio (Rapid), Axente (Otelul), Panin (CFR), Barna (Ceah), Todea (Medias), Mihalache (Astra), Rohat (Astra), Seto (Astra), Surdu (Steaua), Ezequias (Brasov), Wesley (Vaslui), Gwerlem (Vaslui),Bujor (Iasi), Constantin (Iasi);

Integralisti: Chibulcutean (Pand),Albut (Bistrita), Spadacio (Rapid),Barna (Ceah), Todea (Medias), Rohat (Astra), Mihalache (Astra).

Astra Ploiesti este formatia pentru care au jucat cei mai multi integralisti – 2.

Bistrita, Pandurii, Rapid, Urziceni si Alba Iulia sunt formatiile care au folosit in toate meciurile cate 14 fotbalisti (3 schimbari).
..

CIFRELE STRAINILOR DIN LIGA 1:
..
141 de straini (41 tari) au jucat in turul campionatului.
CFR Cluj a folosit cei mai multi straini – 18, feroviarii find urmati de Vaslui – 16 si Timisoara 11. Gloria Bistrita a utilizat doar 2 straini.

In 5 partide Bistirta nu a introdus in teren straini, in alte 11 s-au folosit doar de Keita, iar in ultima etapa au evoluat 2 (Keita, Diogo).

Vasluiul este formatia cea mai cosmopolita din Liga 1 datorita faptului ca strainii ce au prins minute in turul campionatului provin din 10 tari.

118 goluri au inscris strainii in editia curenta. Vasluiul a beneficiat de cele mai multe goluri marcate de acestia – 23.

Cei mai multi straini au fost folositi in etapele 10,11,15 si 16 – 81 straini.
In etapa a 16-a s-au aflat cei mai multi straini folositi titulari – 67.
In etapele 1,10 si 17 s-au consemnat cele mai multe goluri marcate de straini.
.
CARTONASE:
.
52 de cartonase rosii au fost aratate de arbitri in cele 17 jocuri. International Curtea de Arges este echipa cea mai sanctionata – 6 eliminari. Jucatorul argesenilor, Frasineanu este singurul care a incasat 3 rosii. Cele mai multe eliminari au fost onsemnate in etapa a 8-a, 6 rosii. Rapidul este singura formatie fara cartonase rosii in turul campionatului.
.
SPECTATORI:
.

Aproximativ 4329 spectatori/meci este media inregistrata dupa disputarea a 153 de jocuri.

5 partide s-au jucat fara spectatori, 3 din ele disputandu-se in Ghencea.

Cei mai multi spectatori au fost prezenti in prima runda – 57800, in timp ce in ultima etapa s-a inregistrat cea mai mica cifra—doar 19000.

Timisoara este formatia care a primit cei mai multi suporteri pe teren propriu – cca 10288 spectatori/meci.

Deplasarile de la Craiova, Timisoara si din Ghencea au dus Dinamo pe prima pozitie in clasamentul spectatorilor inregistrati de o formatie in deplasare – cca.12125 spectatori/meci.

Timisoara-Steaua este intalnirea cu cei mai multi iubitori ai fotbalului prezenti in tribuna – cca 27000.

Chiar daca a disputat 3 meciri fara suporteri, Steaua ocupa prima pozitie in clasamentul cumulat (acasa+deplasare) — cca 8988 spectatori/meci.

Cel mai intalnit scor a fost cel de 1-0, de 34 de ori. Cele mai multe victorii ale gazdelor au consemnat rezultatul de 2-0,de 19 ori. Oapsetii s-au impus de cele mai multe ori cu 1-0, de 16 ori. 15 partide s-au incheiat fara gol. Cea mai mare diferenta s-a inregistrat in partida Timisoara – Ceahlaul: 6-0. Vasluiul este singura formatie care a reusit 6 victorii la rand. Timisoara a legat cele mai multe meciuri fara infrangere – 11.

..
GOLURILE TURULUI:
..

S-au inscris 371 goluri, 157 din ele fiind marcate in prima repriza – 214 in a doua.Gazdele au marcat 210 goluri,in timp ce oaspetii au punctat de 161 de ori. S-au dat 5 autogoluri (Alcantara, Toja, Chiriches, Mitchell si Moti), 26 goluri din penalty si s-au consemnat 28 de duble. Bucur si Fl.Costea au reusit cate o tripla.

Rapidul a marcat cele mai multe goluri in 17 jocuri – 36. Giulestienii ocupa prima pozitie si in clasamentul golurilor inscrise acasa – 23, in timp ce in deplasare Timisoara a punctat de cele mai multe ori – 17.

Steaua, Rapid si Pandurii au marcat cele mai multe goluri din penalty – 3.

Cele mai multe goluri au fost inscrise in meciul Medias-Timisoara: 2-6.
Ionita si Kapetanos sunt singurii jucatori care au marcat 5 meciuri la rand.
Rapidul este formatia care a inscris in cele mai multe partide – 15.
.
Astra este singura echipa ce a beneficiat de doua autogoluri.
Rapid este formatia cu cele mai multe goluri inscrise in prima repriza – 18, iar Timisoara echipa cu cele mai multe goluri in repriza a doua – 21.
.

Cele mai multe goluri au fost inscrise in etapa a 5-a: 33. In aceeasi runda oaspetii au punctat de cele mai multe ori – 16 goluri. Cele mai multe goluri marcate de gazde au avut loc in runda a 14-a: 20.

85 din totalul golurilor marcate in campionat s-au dat in ultimele 15 minute.Cele mai multe goluri din penalty – 4, et. a 17-a.Cele mai multe duble au fost reusite in runda a 10-a: 5.Cele mai multe goluri in primas repriza 17, runda 5, iar cele mai multe goluri in repriza a doua-19, runda a 15-a.

Ultimul meci al turului, cel de la Urziceni a consemnat a 70-a victorie a gazdelor in turul de campionat, oaspetii acumuland in cele 153 de jocuri 42 de victorii. Totodata, 41 de meciuri s-au terminat la egalitate.

In etapa a 8-a s-au inregistrat cele mai multe victorii ale gazdelor – 8, in runda a 11-a s-au consemnat cele mai multe remize – 6, in timp ce in etapa a 10-a oaspetii s-au impus de cele mai multe ori – 5 victorii.

CFR, Unirea si Steaua sunt echipele cu cele mai multe victorii – 10, Bistrita formatia cu cele mai multe rezultate de egalitate – 8, iar Ceahlaul si International au cele mai multe infrangeri – 11.

Articolul precedentLOGO EURO 2012
Articolul următorFotbal peste oceane: Banfield – Campioana inedită a Argenitinei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here