Liderul trece in prezent prin cel mai bun start de sezon pe prima scena. O singura data Brasovul a ocupat prima pozitie dupa runda 6, diferenta fiind facuta de faptul ca atunci au suferit o infrangere (et.5, Petrolul-Steagul 1-0). S-a intamplat in editia 72/73, cand in etapa a 6-a, Steagul Rosu denumirea anterioara a echipei, ocupa locul 1, ei fiind urmati de SC Bacau si CFR Cluj. In acel campionat, brasovenii au terminat pe locul 7. In sezoanele 59/60 s-au aflat pe 2 in clasament dupa 6 meciuri (la fel ca in prezent-neinvinsi/ 3 V-3 E)), iar in editiile 61/62, 62/62 si 80/81 s-au situat pe 3.

Revenim in zilele noastre si aflam ca Brasovul se mentine pentru a 3-a etapa consecutiva pe prima pozitie, echipa de sub Tampa fiind neinvinsa in sezonul actual. CFR in runda 31 a editiei trecute este ultima formatie care a luat toate punctele brasovenilor, de atunci acestia contabilizand in cele 9 meciuri 6 victorii si 3 egaluri.
..
Pentru prima data CFR a folosit 4 romani in primul 11. Partida de la Targu Jiu a insemnat si a 11-a confruntare a lui Sorin Cartu cu ceferistii ardeleni, palmaresul fiind unul echilibrat 4 V-3 E-4 I. Ultima oara cand o echipa antrenata de fostul jucator al “Craiovei Maxima” a pierdut s-a consemnat pe data de 11 noiembrie 2007, CFR-Mioveni 1-0, gol Trica.
Ghindeanu (Pandurii) si Stancioiu (CFR) au contabilizat intaia prezenta pentru formatiile lor. Fostul portar al Sportului este al 7-lea roman care a bifat minute in acest campionat pentru clujeni, in total 23 de fotbalisti imbracand in editia 2009/2010 tricoul feroviarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here