Evită competițiile de top ca să faci mai mulți bani la pariuri

0
2460

Câți pariori concep viața de zi cu zi fără a paria pe Premier League, La Liga, Serie A sau Liga Campionilor? Foarte puțini, însă dacă am elimina și Liga 1 din ecuație, deja am rămâne cu un număr infim de pariori. Ei bine, specialiștii din întreaga lume susțin faptul că evitarea competițiilor de top reprezintă cea mai profitabilă abordare a pariurilor sportive, însă lucrurile nu trebuie luate ca atare, pentru că există anumite dedesubturi. Să vorbim așadar despre felul în care pariorii se pot folosi de această regulă nescrisă în speranța de a-și mări șansele de câștig la pariuri online.

Dacă ești parior, probabil deja știi că agențiile trăiesc de pe urma comisionului reținut din cote. Marja de câștig, cum mai este numită, diferă de la o agenție la alta, dar și de la un tip de pariu la altul. Bun, însă pe lângă faptul că își setează o cotă de pornire, fiecare agenție încearcă să evite pe cât posibil riscul, în sensul că operatorul nu așteaptă ca Real Madrid, Barcelona sau Manchester City să piardă pentru a face profit (cum cred mulți pariori naivi), ci ajustează încontinuu cotele pentru a-i motiva pe utilizatori să parieze pe fiecare rezultat posibil.

Să luăm un exemplu în acest sens: Să spunem că avem de-a face cu partida Leganes vs. Barcelona, pentru care cotele principale sunt 1 @ 12.75, X @ 6.50 și 2 @ 1.25. Aici, agenția de pariuri știe că majoritatea mizelor vor merge pe echipa oaspete, astfel încât la nivelul cotelor de pornire nu vor fi acoperiți în caz că meciul se încheie fără victoria catalanilor. De aceea, cota pe victoria Barcei va scădea în mod constant, în funcție de discrepanța între pariurile pe cele 3 variante. Prin intermediul acestei mișcări de cote, operatorul îi va descuraja pe anumiți utilizatori să mai mizeze pe favorit, care va avea o cotă prea mică și totodată îi va încuraja să mizeze pe o surpriză, care are o cotă extrem de tentantă.

În mod ideal, casa de pariuri își dorește să obțină același profit indiferent de rezultatul final al partidei, ceea ce face ca favoriții publicului să beneficieze, în general, de cote mai mici decât ar indica probabilitățile reale estimate de către operatori.

Cu alte cuvinte, cotele pentru meciurile pe care se pariază mult sunt rareori valoroase pentru jucători, și știm bine că pariorii profesioniști spun că singura variantă de a câștiga la pariuri pe termen lung este să se parieze în mod constant pe valoare, adică pe cote care sunt mai bune decât ar trebui să fie în realitate.

Prin urmare, este evident faptul că pariurile pe competițiile obscure pot ascunde mai multă valoare. În primul rând, angajații caselor de pariuri online de top care se ocupă cu ajustarea cotelor, traderii, nu se ocupă, în general, de partide de interes redus și de aceea, în acele cazuri, cotele oferite către casele de pariuri sunt generate pur și simplu de un soft, bazându-se în totalitate pe statistici. În astfel de situații, un parior care cunoaște din interior un anumit sport sau o competiție mai puțin populară, poate specula deseori cote foarte bune.

Spre exemplu, un parior care urmărește un campionat de polo sau un meci de liga a 3-a din Bulgaria poate afla anumite lucruri care nu ajung la urechile operatorilor foarte repede, sau chiar deloc, cum ar fi accidentarea unor jucători sau decizia antrenorului de a folosi rezervele într-o partidă. Asta înseamnă că pariorul poate paria pe o cotă care încă nu a fost corect ajustată în funcție de realitate. Ei bine, astfel de cote sunt considerate ca fiind cote cu valoare, iar pariind constant pe astfel de oportunități și folosind o strategie cu mize fixe, pariorul are șanse bune de a ieși pe plus pe termen lung.

Atenție! Asta nu înseamnă neapărat că oricine pariază pe campionatul de volei din România și pe alte competiții mai puțin populare va câștiga la pariuri, ci doar că o astfel de abordare, coroborată cu multe alte elemente esențiale pentru succesul în pariuri, pot produce rezultate mai bune pentru individ. De aceea, dacă ești interesat să încerci o astfel de metodă, ai face bine să răsfoiești în mod constant cele mai recente articole despre pariuri, pentru a te asigura că ești mereu în temă cu tot ce mișcă. Industria pariurilor online este într-o continuă dezvoltare, iar cunoscătorii trebuie să țină mereu pasul cu ultimele noutăți pentru a putea fi cu un pas înaintea caselor!

 

Articolul precedentMeciuri Memorabile: Steagul Roșu Brașov 3-0 Beşiktaş Istanbul, Cupa UEFA 1974-1975
Articolul următorTrei ani de la revenirea istorică a naționalei României de rugby de la Campionatul Mondial din Anglia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here