Evenimente sportive organizate recent în Rusia

0
1013

Anul acesta Rusia a fost în atenţia microbiştilor din întreaga lume datorită găzduirii Cupei Mondiale FIFA. Însă acest mare eveniment nu este singurul pentru care pasionaţii de sport au ales fie să călătorească fie să urmărească îndeaproape competiţii de top. În continuare vom afla mai multe detalii despre diferite alte evenimente sportive ce au avut loc pe teritoriul Rusiei, aducând tara în atenţia presei mondiale.

Cupa Mondială FIFA

Pe prima poziţie în topul celor mai importante competiţii desfăşurate în acest an se afla fără îndoială Cupa Mondială FIFA. Cele 64 de meciuri ce au avut loc în 11 oraşe diferite au fost urmărite de către fani din întreaga lume prin intermediul platformelor online iar unii au ales chiar să călătorească şi să ia parte din tribune la spectacolul sportiv.

Este de menţionat şi faptul că acesta a fost cel mai scump turneu din istoria Cupei Mondiale, costurile estimative depăşind suma de 14 miliarde de dolari. Având în vedere acest aspect, publicitatea şi promovarea meciurilor a beneficiat de investiţii record, fapt subliniat de către cei aproximativ 47000 de spectatori prezenţi la fiecare partidă.

Patinaj artistic la Moscova

Chiar dacă atenţia fanilor şi a presei a fost în general îndreptată către Cupa Mondială în acest an, alte evenimente sportive de top au fost de asemenea urmărite de un număr mare de spectatori. Cu trei săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, Moscova a fost gazda celui mai prestigios turneu de patinaj artisticCampionatul European.

Cunoscând istoria patinajului din Rusia, publicul nu a fost luat prin surprindere când în topul clasamentului final s-au plasat trei echipe locale. În ciuda faptului că popularitatea patinajului artistic nu poate fi comparată cu cea a fotbalului, pasionaţii acestui sport au avut parte de un spectacol cu adevărat incredibil în cadrul competiției.

Soci – Un oraş cu o istorie bogată în evenimente sportive

Un alt eveniment sportiv de mare top care a reuşit să adune competitori din întreaga lume a fost PokerStars Championship Soci. Campionatul de poker s-a desfăşurat în superbul oraş Soci, la sfârşitul lunii martie. Data evenimentului a fost o alegere foarte bună deoarece toţi participanţii au avut prilejul de a se bucura de peisajele incredibile din regiune.

Însă turneul de poker nu este singurul motiv pentru care oraşul Soci a fost în lumina reflectoarelor în acest an. La finalul lunii septembrie s-a ţinut cursa cu numărul 16 din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1 pe autodromul din Soci. Se poate spune că locaţia deja are o istorie pentru găzduirea Grand Prix-ului, aceasta fiind aleasă pentru a cincea oară.

Mai mult decât atât, datorită faptului că în anul 2014 acest oraş a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă, infrastructura şi atracţiile locale au beneficiat de îmbunătăţiri semnificative. Acest lucru a fost de mare folos ulterior, influenţând alegerile unor organizatori de competiţii sportive dar şi promovând turismul local datorită noilor construcţii. Aşadar nu este de mirare faptul că regiunea a câştigat popularitate, mai ales ştiind că investiţiile realizate au fost cele mai mari din istoria Jocurilor Olimpice.

Pe lângă evenimentele menţionate anterior, anual sunt organizate numeroase curse de maraton, majoritatea dintre acestea desfăşurându-se în Moscova. Tot în capitala au loc şi curse de ciclism şi Cupa Kremlin-ului, un turneu de tenis la care participă jucători din toate colţurile lumii.

Toate aceste competiţii nu doar că aduc publicitate regiunilor în care se desfăşoară ci şi influenţează turismul într-un mod pozitiv, în prezent existând din ce în ce mai mulţi pasionaţi de sport care îşi aleg vacanţele în concordanţă cu datele diferitelor turnee.

În ciuda numărului mare de evenimente organizate în Rusia, Cupa Mondială FIFA este probabil singurul turneu ce va fi ţinut minte pentru o perioadă lungă de timp. Unii specialişti susţin faptul că acesta a fost ultimul campionat desfăşurat în mod tradiţional, având o ţară gazdă şi 32 de echipe. Planurile FIFA de a extinde campionatul şi de a adăuga încă 16 echipe ar putea avea un efect negativ asupra acestui eveniment urmărit îndeaproape de fani din întreaga lume.

Articolul precedent#PronoLiga1! Schimbare spectaculoasă de lider. Urmează etapa a 13-a, ultima a turului din sezonul regulat
Articolul următor#PronoLiga1! Podium evadat după finalul turului Ligii 1! Urmează etapa a 14-a, prima din retur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here