Europa League! CFR Cluj și Steaua, în căutarea unui Cristea!

0
1830

Vasili Hamutovski, George Ogăraru, Mirel Rădoi, Sorin Ghionea, Petre Marin, Sorin Paraschiv, Dorinel Munteanu, Nicolae Dică, Daniel Oprita, Laurențiu Diniță, Andrei Cristea, iată 11 jucători care au reușit una dintre cele mai mari minuni din istoria fotbalului românesc, întorcând un 0-2 cu Valencia. Aceasta uriașă performanță avea loc pe data de 24 februarie 2005, într-o seară pe care niciun iubitor al fotbalului din România, fie el stelist sau nu, nu o poate uita.

Astăzi, la opt ani de la acea formidabilă partidă, două echipe din România, CFR Cluj și aceeași Steaua, încearcă să repete performanța și să facă din nou fericiți milioane de fani ai fotbalului din țară. Întrebările care se pun sunt: Vom avea alți 11 jucători disponibili la un sacrificiu precum cel din 2005 ? Vom găsi în seara aceasta un jucător la fel de inspirat precum a fost atunci Andrei Cristea ?

CFR Cluj – Inter Milano, 0ra 20:00

Prima echipă din România care va încerca măcar începerea unei minuni va fi campioana en-titre, CFR Cluj. În tur, la Milano, Paulo Sergio s-a prezentat exact cum se prezentau pe vremuri echipele antrenate de Sorin Cîrțu în disputele cu granzii Capitalei, adică, cu tot fundul în poartă. Ei bine, acum, dacă vor să scoată măcar un rezultat pozitiv, clujenii vor trebui să și atace. Dar are CFR Cluj cu cine să atace pe Inter? Ok, un Inter făcut cârpă în weekend la Fiorentina, însă niciodată CFR nu este echivalenta Fiorentinei. Rămâne de văzut și, chiar dacă nu ne vom califica, de sperat că vom juca și fotbal, nu doar ”autobuzul”.

Steaua – Ajax, ora 22:05

În 2005, pe Ghencea, nimeni nu le dădeau vreo șansă steliștilor că pot învinge măcar cea mai bună echipă din Europa a anului 2004, Valencia. După un tur în care pierduseră cu 2-0 pe Mestalla, elevii lui Walter Zenga nu aveau nimic de pierdut și au atacat înca din primul minut. Cu ajutorul norocului, al gazonului dezastruos și în special al sacrificiului, aceștia au împins partida până în prelungiri. Ce a urmat: o pagină de istorie scrisă în cartea de performanțe a fotbalului românesc. Acum, după foarte multe sezoane de secetă, Steaua încearcă din nou să producă un rezultat mare după o primă manșă cenușie. Teoretici, misiunea este mult mai grea decât în 2005, având în vedere forma celor două echipe și distribuția lor. Steaua va juca fără mijlocașii defensivi de bază. Steaua nu are atacanți de gol și tot Steaua nu prea are fundași în formă. Dacă aceste minusuri vor fi eliminate vom vedea la miezul nopții!

Șaisprezecimile de finală ale Europa League programează azi o serie de partide extrem de interesante din manșa retur:

Ora 19:00

Rubin Kazan – Atletico Madrid (2-0 în tur)

Ora 20:00

Dnepr – FC Basel (0-2)

Genk – VFB Stuttgart (1-1)

Lazio – Borussia Mönchengladbach (3-3)

Lyon – Tottenham (1-2)

Metalist – Newcastle (0-0)

Ora 22:05

Benfica – Leverkusen (0-1)

Bordeaux – Dinamo Kiev (1-1)

Chelsea – Sparta Praga (1-0)

Fenerbahce – BATE (0-0)

Hannover – Anzhi (1-3)

Liverpool – Zenit (0-2)

Olimpiakos – Levante (0-3)

Plzen – Napoli (3-0)

Articolul precedentCu rotile in sus
Articolul următorSteaua București, sinonimul eroismului !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here