Euro under-21: Noul Ibrahimovic şi deziluzia Spania

1
424

Campionatul European de tineret a fost o competiţie foarte aşteptată datorită numelor importante care participau. Balotelli, Giovinco, Acquafresca, Berg, Toivonen, Tosic, Walcott, Mancienne, Gibbs, Agbonlahor, Ozil, Raul Garcia, Krkic, Granero sau Capel sunt nume care deja înseamnă mult sau foarte mult la echipele lor de club. Din această listă impresionantă s-a detaşat suedezul Marcus Berg, care este golgeterul turneului până acum, cu 5 goluri marcate.

Berg este atacant la formaţia olandeză FC Groningen şi are 22 de ani. A debutat deja şi la naţionala mare şi foarte probabil sezonul viitor îl va găsi la un alt club. Puternic şi tehnic, nouarul scandinavilor se anunţă a fi viitorul coleg al lui Ibrahimovic în linia de atac a reprezentativei Suediei. Mai jos puteţi hattrickul pe care l-a reuşit contra Belarusului, celelalte două reuşite ale sale venind în meciul cu Serbia.

Câteva vorbe despre italieni. Spre deosebire de seniori, puştii lui Casiraghi nu au dezamăgit, ba dimpotrivă, şi-au câştigat grupa în care au evoluat. Punctele forte ale „azzurrinilor” au fost jocul defensiv (aveaţi impresia că ăştia mici au o altă mentalitate?), dar şi evoluţiile excelente ale lui Giovinco, care a dat câteva pase incredibile, şi Acquafresca, atacantul care a înscris de trei ori şi căruia Inter continuă să nu-i ofere nicio şansă. Câte despre Balotelli, vedeta „squadrei azzurra” a început foarte bine, reuşind un supergol contra Suediei, pentru ca după câteva minute să fie eliminat, cam uşor e drept, dar şi el şi-a căutat-o.

Vicecampioana ediţiei trecute, Serbia, a dezamăgit, părăsind competiţia după două egaluri şi o înfrângere, dar marea deziluzie a reprezentat-o Spania, eliminată de Anglia şi Germania. Este adevărat, două nume importante în fotbalul european, dar de la o selecţionată în care joacă printre alţii Bojan Krkic şi Raul Garcia se aştepta parcă mai mult. Interesant este că atât de la englezi, cât şi de la nemţi (e un fel de a spune, mai mult de jumătate din jucătorii germani fiind naturalizaţi) nu s-a remarcat nimeni în mod evident, cele două naţionale mergând mai departe în special printr-un foarte bun joc de echipă.

În semifinale, Italia va da piept cu Germania, în timp ce echipa gazdă, Suedia, va întâlni Anglia. BDF pariază pe o finală între italieni şi englezi şi îşi permite să facă o recomandare oamenilor de fotbal din România. Sergei Kislyak este un mijlocaş de 22 de ani din Belarus şi a marcat cele două goluri ale echipei sale în turneu. Joacă la Dinamo Minsk şi ar putea fi o soluţie pentru multe grupări din Liga I.

FOTO: uefa.com

 

Articolul precedentPersonajele fotbalului: Vinnie – The Bad Guy
Articolul următorInceputul anevoios al caravanei Campionatelor Mondiale

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here