Suedia a revenit fabulos de la 0-3 la pauză şi a trimis semifinala cu Anglia la penaltyuri, iar Italia a fost echipa mai bună în meciul cu Germania. Amănunte! Nici scandinavii şi nici azzurri nu vor fi prezenţi în ultimul act al Europeanului de tineret. Poate şi pentru că un turneu final disputat în nordul continentului nu putea opune în finală decât două echipe care îşi bazează jocul mai mult pe forţă decât pe fantezie.

Prima semifinală le-a pus faţă în faţă pe Suedia şi Anglia. Britanicii au deschis scorul încă din minutul 1, iar până la pauză au făcut 3-0, Cranie, Onuoha şi autogol Bjarsmyr, şi se părea că soarta calificării era deja decisă. Dar urmaşii vikingilor au avut 13 minute de senzaţie în partea secundă şi au reuşit să egaleze prin dubla golgeterului Berg (care a ajuns astfel la cota 7 în turneu) şi lovitura liberă a lui Toivonen. S-a intrat în prelungiri, acolo unde englezii au rămas în zece, dar gazdele nu au reuşit să profite, astfel că s-a trecut la penaltyuri. Acolo unde englezii au avut nervii mai tari, chiar dacă începutul a fost amuzant, cu o execuţie a la Beckham a lui Milner.

Meciul vedetă al zilei a fost Italia-Germania. Deşi trupa lui Casiraghi a început mai bine şi a continuat pe aceeaşi linie, gafa portarului Consigli din debutul părţii secunde s-a dovedit decisivă. Italienii au dominat, au avut ocazii, dar mingea s-a încăpăţânat să nu intre în poartă. Şi ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, arbitrul întâlnirii le-a refuzat „azzurrinilor” cel puţin un penalty. Nemţii au rezistat eroic până în final şi completează un an de coşmar pentru fotbalul italian, care nu a reuşit să se impună nici la nivelul echipelor de club, nici la cel al naţionalelor.

Suedia – Anglia
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/J1WihZizc2mUggId7INa/mov/1

Italia – Germania
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/1c8ClOUno4g2OSzf6RsF/mov/1
FOTO: uefa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here