EURO 2020: Cine va câștiga cel mai important turneu al anului?

0
687

Euro 2020 a început deja de câteva săptămâni bune, iar iubitorii de fotbal sunt ținuți cu sufletul la gură de cele câteva meciuri rămase. Cine oare va câștiga cel mai important turneu al momentului? Ați pariat deja pe favorita dvs.?

Deși a fost amânat cu un an, EURO 2020 a început în forță și nu a dezamăgit. Așa cum îi spune și numele, turneul trebuia să aibă loc în 2020 și, deși se întâmplă anul acesta, și-a păstrat numele din considerente de marketing. Este un turneu mult așteptat de mulți pasionați de fotbal. Cum acesta este cel mai important sport din întreaga lume, era de așteptat ca febra fotbalului să acapareze pe toată lumea. Tocmai de aceea, foarte multe companii au demarat propriile campanii personalizate pentru a promova acest turneu. Spre exemplu, BMW și Pepsi au pus la cale proiecte elaborate de publicitate pentru a promova EURO 2020. Campaniile au fost difuzate pe BBC. PokerStars, care este cea mai mare platformă online de gaming, a creat campania Football Fever, din aceleași considerente, pentru toți iubitorii de fotbal și poker din întreaga lume. Și există multe alte promoții asemănătoare.

Turneul a început deja pe data de 11 iunie. Bătrânul Continent găzduiește meciuri ale celor 24 de naționale înscrise. În preliminarii au fost ceva mai multe, mai exact 52 de echipe naționale de fotbal. Cum era de așteptat, foarte multe țări cunoscute ca cele mai titrate în fotbal sunt prezente și în acest an. Și aici amintim Spania, Germania, Franța sau Portugalia

Meciurile se desfășoară în 11 orașe răspândite în toată Europa. Astfel, și Bucureștiul a ajuns să găzduiască pe Stadionul Național unele partide din turneu. Pe lângă capitala noastră, meciurile se mai dispută și în Sevilla, pe stadionul La Cartuja, Londra pe Wembley, Munchen pe Allianz Aren, Roma pe Stadio Olimpico, Sankt Petersburg pe Gazprom Arena și altele

La început au fost formate șase grupe în care mai fiecare avea favorita sa. Italia era favorita grupei A, în grupa C Olanda părea favorită, grupa D Anglia, în grupa E Spania și așa mai departe. Meciurile au arătat însă că pot exista surprize și că pronosticurile nu sunt întotdeauna exacte.

Fiecare victorie aduce prestigiu european, dar și o recompensă financiară destul de consistentă. Suma de 1,5 milioane de euro ar fi fost oferită pentru fiecare calificare în optimi de fiecare echipă, un milion de euro ar fi plătită o victorie și 500.000 de euro egalul. Sferturile de finală sunt și mai “valoroase” și fiecare echipă ar fi răsplătită cu suma de 2,5 milioane de euro. Semifinalele, cum era de așteptat, ar oferi sume și mai mari, mai exact patru milioane de euro. Marea echipă câștigătoare va ridica și trofeul, dar și câștigul de opt milioane de euro. Cealaltă finalistă ar primi și ea cinci milioane de euro.

Am ajuns deja la optimile de finală, iar echipele calificate până în acest punct sunt Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Cehia, Anglia, Suedia, Franța. Semifinala și finala se vor juca pe stadionul Wembley în Londra și cel mai probabil vor fi urmărite de zeci de milioane de telespectatori din lumea întreagă. Până acum, cel mai frumos meci de la acest turneu a fost de departe cel disputat între Portugalia și Germania. Deținătoarea trofeului a fost învinsă la München cu 4 la 2. A fost o “nebunie” de meci, așa cum au spus comentatorii, cu răsturnare incredibilă de scor. Primele două goluri ale germanilor au fost de fapt marcate de lusitani, în propria poartă. Cele două făceau parte din grupa F a Campionatului European.

Care sunt echipele care au cele mai mari șanse la trofeul cel mare? Pronosticurile o dau câștigătoare pe Franța, care este una dintre favorite. O altă fostă campioană EURO se află și ea în topul favoritelor, și anume Spania. Și Belgia este una dintre favorite. Jose Mourinho ar fi zis  însă că Anglia e marea câștigătoare.

Cine va câștiga vom afla pe data de 11 iulie. Până atunci, să ne bucurăm de fotbal de cea mai bună calitate.

Articolul precedentEURO 2020 – Optimi
Articolul următorA început Ediția a 11-a de #PronoLiga1! Lista jucătorilor înscriși în competiție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here