Euro 2012 după o etapă: echilibru !

0
1950

Prima etapă a meciurilor din cele patru grupe de la Campionatul European ne-a arătat o competiție extrem de echilibrată. Cu excepția Rusiei, care a trecut mai ușor decât se anticipa de Cehia și a Croației, învingătoare în fața unei Irlande visătoare în defensivă, toate meciurile au avut un grad de echilibru extrem de ridicat.

În afară de confirmarea jocului bun al Rusiei, grupa A ne-a adus o primă semi-surpriză a Europeanului. Formația gazdă și echipa cu câțiva jucători excelenți în recent încheiatul sezon european, Polonia, nu a reușit să treacă de Grecia, o echipă experimentată dar destul de îmbătrânită.

”Finalele din grupe”, cum au fost numite duelurile dintre favorite, au adus două remize și un succes. În prima încleștare, din grupa B, Germania a învins fără să forțeze o echipă a Portugaliei care a refuzat fotbalul timp de 80 de minute. Singurele ocazii ale portughezilor, care au adoptat un ”Chelsea style” deja expirat, s-au născut din faze fixe. Etapa a 2-a din această grupă aduce față în față Germania și Olanda, ultima din urmă jucându-ți aici șansele de a rămâne în competiție, după un 0-1 surprinzător în debut cu Danemarca.

A urmat apoi mult așteptau duel din grupa C, între ultimele două campioane mondiale, Spania și Italia. Contrar tuturor așteptărilor, Italia a fost echipa mai lucidă. Asta până la deschiderea scorului, întrucât după egalarea spaniolilor, venită foarte rapid, numai lipsa de inspirație a lui Fernando Torres a menținut rezultatul de egalitate de pe tabelă. Jocul bun al celor două forțe va trebui confirmat în duelurile următoare, cu Irlanda și Croația.

Grupa D a încheiat șirul ”finalelor” cu un clasic Franța – Anglia. A fost un meci pe alocuri anost, în care a fost prezent scenariul ”gol și egalare rapidă” din derby-ul anterior. Și aici, echipa care a deschis scorul a fost cea cotată cu șansa a doua, Anglia, o echipă mai lipsită de vedete ca niciodată, însă o echipă extrem de muncitoare. Dincolo, Franța a sclipit o singură dată, prin linia sa de mijloc extrem de valoroasă, condusă de creierele Nasri și Ribery.

Una peste alta, nicio echipă nu a arătat un joc excepțional, prin care să fie identificată ca o serioasă candidată la trofeul suprem. Singurele care au jucat fără complexe au fost Rusia și Croația, însă în fața lor s-au aflat adversare destul de modeste.

Urmează etapa a 2-a din grupe, una după care putem afla și numele unor echipe calificate, dar și al unora care își pot rezerva deja bilete de avion către casă

foto

Articolul precedentVIDEO! Danemarca reușeste surpriza cu Olanda, Germania învinge Portugalia!
Articolul următorEuroProno! (3)
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here