Etiopia, posibila surpriză la Mondiale. Coasta de Fildeş şi Egipt, fără probleme.

0
2269

În timp ce în Brazilia a început Cupa Confederaţiilor, în Africa au avut loc etapele 4 şi 5 din faza grupelor pentru calificarea la turneul final din 2014.

Structura calificărilor este una simplă în această zona. După o prima fază de meciuri eliminatorii între cele mai slabe echipe cotate, restul naţionalelor au fost împărţite în 10 grupe de către 4 echipe, urmând ca cele zece câştigătoare să meargă în faza finală, unde se vor desfăşura 5 meciuri de baraj (tur-retur).

Marea surpriză a acestei faze este naţionala Etiopei. Cunoscută mai degrabă ca o ţară ce dă câştigători în concursurile de atletism, aflată pe locul 106 în clasamentul FIFA şi neparticipand niciodată la o Cupă Mondială, Etiopia s-a calificat deja pentru ultima fază, în dauna Africii de Sud, pe care a învins-o cu 2-1 într-un meci disputat la Addis Adeba.

Alte echipe calificate pentru baraj sunt Algeria, Coasta de Fildeş, Tunisia şi Egipt (naţională ce nu s-a mai calificat din 1990), în timp ce în celelalte grupe, tensiunea se păstrează pentru ultima etapă din septembrie, când vor avea loc mai multe meciuri decisive:  Ghana – Zambia, Nigeria – Malawi, Camerun – Libia şi Senegal – Uganda.

UPDATE: Etiopia este acuzata de sud-africani ca a folosit in meciul cu Botswana un jucator fara drept de joc. In aceeasi situatie se afla si Togo, in meciul in care au invins pe Camerun cu 2-0. FIFA a anuntat ca a deschis procedurile disciplinare. Daca se adevereste ca cele doua nationale au folosit jucatori ineligibili, Africa de Sud ar pastra sanse de calificare, insa nu ar depinde de ea, in timp ce Camerun ar prelua sefia grupei.

ABCDEFGHIJ

Sursa foto: fifa.com

Articolul precedentAlexia, echivalentul feminin al lui Messi la Barcelona!
Articolul următorHalep și Begu, în optimi Hertogenbosch. Hănescu, eliminat!
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here