BRY_-VTCEAAFiVR.jpg large

Primul meci din era post Ferguson a însemnat şi prima şansă pentru înlocuitorul său, scoţianul David Moyes, să câştige un trofeu. Deşi perioada de pregătire nu a adus cele mai bune rezultate, cazul Rooney este încă delicat, unii jucători sunt accidentaţi, iar clubul nu a reuşit încă să transfere acel mijlocaş de care au mare nevoie, Manchester United a câştigat Supercupa Angliei în faţa celor de la Wigan pe Wembley cu scorul de 2-0. Toată lumea era nerăbdătoare să vadă cum se vor descurca băieţii lui David Moyes, iar Manchester United nu a dezamăgit.

Diavolii au început tare meciul, dominând posesia din start, iar în minutul 6, Robin van Persie a deschis scorul cu o superbă lovitură de cap, după o centrare a lui Evra. Dominarea a continuat, iar Welbeck a avut şansa de a dubla avantajul, Zaha centrându-i în careu, însă şutul a fost blocat. United a prestat un presing avansat, forţând adversarul să piardă balonul de multe ori în terenul propriu. Wigan a fost periculoasă prima oară la un şut-centrare al lui McClean, dar acesta nu a găsit vreun coechipier. Spre finalul reprizei, acelaşi Welbeck putea marca, dar şutul său a fost parat de Carson, în timp ce la poarta cealaltă, în urma unei faze fixe, Leon Barnett putea egala dacă reuşea să ajungă la balon.

Wigan a început mai curajos repriza secundă, dar succesiunea de cornere nu a adus nimic important. În minutul 59, după o serie de pase în faţa careului, mingea a ajuns la acelaşi Robin van Persie, iar şutul său deviat de Perch a intrat în poartă. La scurt timp după intrarea pe teren, Valencia putea mări scorul, dar şutul său a trecut puţin pe lângă. În ultima parte a meciului, Manchester United a fost periculoasă în special pe flancuri, iar Wigan nu a mai reuşit să se apropie de poarta lui De Gea. Scor final, 2-0, şi David Moyes începe cu dreptul.

BRZQ5cxCQAAIp5j.jpg large

Manchester United: De Gea, Rafael (Smalling 16’), Vidic, Jones, Evra, Zaha (Valencia 61’), Carrick, Cleverley, Giggs (Anderson 67’), Welbeck (Kagawa 83′), Van Persie (Januzaj 83′). Rezerve: Lindegaard, Evans, Anderson, Smalling, Valencia, Kagawa, Januzaj.

Wigan Athletic: Carson, Boyce, Perch, Barnett, Crainey, McCarthy (Dicko 85′), Watson (Espinoza 71’), McArthur (McCann 60’), Maloney (Gomez 71’), Holt (Fortune 60’), McClean (McManaman 61′). Rezerve: Nicholls, McCann, Gomez, McManaman, Espinoza, Dicko, Fortune.

Marcatori: Robin van Persie (6’, 59’)

Omul meciului: Michael Carrick

Succesul diavolilor roşii nu poate decât să le aducă încredere în acest nou început. Prima etapă din Premier League debutează sâmbăta viitoare, Manchester United având 5 prime etape de foc (Swansea, Chelsea, Liverpool, Crystal Palace, Manchester City), în timp ce campania de revenire în prima ligă pentru Wigan a început săptămâna trecută.

20 – numărul Supercupelor deţinute de Manchester United după victoria de azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here