Prima regulă a curselor de sport extrem e aceea că totul este posibil, însă chiar și așa, Mikael, Staffan, Karen și Simon, componenții echipei suedeze Team Peak Experience, nu s-ar fi gândit la o astfel de poveste înainte de participarea lor la Mondialul de Maraton Extrem Aventura Huairasinchi 2014, disputat recent în Ecuador. O poveste ce merită să fie cunoscută.

Totul a început în momentul în care lui Mikael Lindnord, căpitanul echipei, i s-a făcut milă de un câine vagabond care dădea târcoale taberei înainte de startul unei etape crunte. „A fost dragoste la prima chiftea” avea să spună Lindnord, după ce o dată plecați în etapă și-a dat seama că echipa are un membru neinvitat care îi urmărea prin noroiul junglei ecuadoriene. ”Era epuizat, însă nu s-a oprit decât atunci când ne-m oprit și noi. Am deschis două conserve de mâncare și i le-am dat, pentru că nu putea găsi nimic în junglă”.arthur cainele vagabond

Pentru că Simon era pe punctul de a se deshidrata, echipa s-a văzut nevoită să îi acorde îngrijiri medicale la un check-point, iar cainele a așteptat conștiincios reluarea cursei Motiv suficient să fie adoptat în mod oficial și să primească un nume: Arthur. Urma ultima probă a martonului, o etapă de 59 km lungime pe care concurenții trebuiau să o străbată în kayak. La recomandările organizatorilor, Arthur a fost lăsat pe malul Amazonului, însă câinele nu avea de gând să se despartă de noii săi prieteni și s-a ținut după ei înotând până când în cele din urmă, în aplauzele spectatorilor, a fost urcat în barcă.

Suedezii au terminat epuizantul maraton pe locul 12, însă marea lor satisfacție a fost faptul că au trecut linia de sosire având un nou coleg de echipă, Arthur însoțindu-i pe ultimii 400 de km din cei 700 ai cursei.

Urmarea a fost logică. Mikael s-a pus în contact cu Ministerul Agriculturii din Ecuador pentru a i se permite adopția lui Arthur și în hârtiile birocratice, iar câteva zile mai târziu, urmare a unei ample campanii ce a avut loc pe internet, câinele își făcea sosirea triunfală pe aeroportul din Stockholm.

”Mi-au dat lacrimile când am primit decizia că îl pot lua pe Arthur cu mine în Suedia. Ne-am dus în Ecuador să câștigăm un Mondial și ne-am întors cu un prieten nou” – Mikael Lindnord


.

sursă foto: site oficial și  facebook Team Peak Performance

Articolul precedentSimona Halep will play a tennis match against the new elected president of Romania!
Articolul următorBrazilia – Columbia și Argentina – Uruguay, meciurile șoc din grupele Copa America 2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here