Eldense, echipa care și-a oprit activitatea după un usturător 0-12 cu Barcelona B

0
1263

Credeați că numai în România se schimbă antrenorii ”ca pe șosete”? Uite că nu e chiar așa, mai sunt cazuri și prin alte campionate puțin mai ”răsărite”, însă unul care atrage atenția în mod special vine dinspre fotbalul spaniol, mai exact din cea de-a treia divizie iberică.

E vorba de CD Eldense, club ce activează în prezent în Segunda B ( divizia a 3-a din Spania ) și care, după 26 de etape disputate a strâns doar 13 puncte în clasament, a cărei lanternă roșie este. Drama echipei spaniole nu se oprește însă doar la rezultate. Din august, atunci când s-a dat startul noului sezon, și până la această dată, nu mai puțin de 50 de fotbaliști au jucat îmbrăcați în tricoul blaugrana al celor de la Eldense, în timp ce pe banca tehnică și-au încercat norocul șapte antrenori, ultimul dintre ei destituit după o nouă înfrângere în ultima etapă. 27 dintre cei 50 de fotbaliști care au jucat până acum pentru Eldense au făcut-o până în decembrie, în timp ce ceilalți 23 și-au prestat ”talentul” în primele două luni ale acestui an. Ca meniul să fie complet, mai sunt alți nouă fotbaliști legitimați la Eldense care așteaptă să își facă debutul în ce a mai rămas din sezon.

Pentru ca sezonul celor de la Eldense să capete dimensiuni apocaliptice, meciul cu Barcelona B a avut un deznodământ cât se poate de tragic, din punct de vedere sportiv, pentru această echipă. O înfrângere usturătoare, 0-12 cu echipa B a Barcelonei, confirmarea din punct de vedere matematic a retrogradării și anunțul făcut duminică ( 2 aprilie 2017 ) de câtre conducerea clubului: activitate sportivă suspendată. Cu șase etape înainte de finalul sezonului.

Eldense nu este însă singurul caz de acest gen din fotbalul spaniol, în sezonul 1998-1999, din aceeași Segunda B, clubul Isla Cristina a folosit 59 de fotbaliști și șapte antrenori, obținând nici mai mult, nici mai puțin de patru puncte în tot campionatul.

sursa foto

SURSĂMarca
Articolul precedentCandidat la Trofeul Puskas! Foarfecă de generic executată în Mexic de Aviles Hurtado!
Articolul următorSteaua București, lungul și încâlcitul drum de la A.S. Armata la FCSB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here