Echipe de legendă: Aston Villa FC

0
2576

Clubul de Fotbal Aston Villa a fost fondat de membri Bisericii Wesleyan din orașul Handsworth (astăzi parte din Birmingham) în martie 1874. Noul club format voia să-și testeze puterile dar în regiune, la acea vreme nu mai exista nicio altă echipă de fotbal.

Echipa de fotbal Aston Villa în sezonul 1896/97 / foto: wikipedia.org

Întrucât își doreau un meci atât de mult, conducerea clubului au contactat formația de rugby Aston Brook St. Marys. Cele două s-au pus de acord ca meciul să aibă loc însă o repriză să se joace fotbal iar cealaltă, rugby. Prima repriză s-a jucat fotbal și s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Aston Villa. Golul fusese marcat de Jack Hughes, unul dintre cei 4 membri fondatori ai echipei. Repriza a doua s-a jucat rugby și s-a terminat 0-0. Așa începea una dintre cele mai frumoase povești ale fotbalului englez.

De la înființare și până în prezent, în cei aproape 150 de ani existență, Aston Villa are în palmares 7 titluri de campioană (ultimul fiind câștigat în sezonul 1980/81), 7 Cupe FA, 5 Cupe ale Ligii, un Community Shield. Pe plan european, au reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni în sezonul 1981/82, Supercupa Europei în 1982 și de două ori Cupa UEFA Intertoto (2001 și 2008).

Articolul precedentCristiano Ronaldo pentru a 5-a oară la Mondial
Articolul următor#PronoLiga1. Ușoară evadare a liderului. Urmează etapa a 34-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here