Echipa unde fanii decid totul

0
1733

Echipa din liga a 6-a franceză, l’Avant-Garde Caennaise este condusă în totalitate de fanii acesteia. Da, la prima vedere acest lucru pare incredibil (sau nu, dacă te cheamă Gheorghe Becali), dar aici fanii adevărați decid totul, de la primul 11, până la schimbările din timpul meciului.

Meciul este pe cale să înceapă. Aproximativ 600 de oameni așteaptă liniștiți să intre favoriții lor pe teren. Antrenorul desemnat să reprezinte echipa poartă deja o conversație cu suporterii aflați în tribună. Nouă dintre acești oameni lucrează pentru United Manager, un concept revoluționar care permite fanilor să antreneze o echipă reală.

Este vorba despre o aplicație care îi împuternicește pe cei din afara terenului să decidă totul pentru echipa lor. Localnicii sunt cei care au abonamente la meciurile echipei, și cei care cumpără acest app, ei susținând în acest fel conceptul, dar având și acces la tactica echipei, la alegerea lotului pentru meciurile din campionat și chiar la schimbările din timpul jocului, care pot fi modificate de aceștia online din aplicație, live, în timpul meciului. Antrenorul este un simplu mediator între realitatea din teren și instrucțiunile fanilor.

Înălțimea, greutatea, vârsta, poziția din teren, totul pare un joc real de Football Manager. Oamenii au puterea să decidă ce vor să facă cu echipa lor.

Fredéric Gauquelin și asistentul său Bruno Bèlas au lansat acest concept revoluționar în urmă cu 3 ani. Alegerile făcute de fanii echipei sunt prezentate jucătorilor în vestiar prin intermediul unui iPad.

Această abordare adoptată de echipa franceză prin intermediul aplicației este însă și puțin controversată de câțiva localnici, care nu sunt de acord cu procesul de selecție și cu deciziile spontane luate, dar una peste alta, anul acesta, clubul are un start fenomenal în divizia a 6-a franceză, Regiunea 1, câștigând 7 meciuri consecutive.

Articolul precedentEi sunt cel mai bine plătiți 10 fotbaliști de pe planetă
Articolul următorFotbalul românesc este în doliu. S-a stins din viață Ilie Balaci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here