Un proiect de suflet – SOS Satele Copiilor Romania

Organizație neguvernamentală cu misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și de a-i susține și proteja pe cei care riscă să-l piardă. De peste 25 ani în România, au construit trei Sate SOS, în care sute de copii au crescut, au visat, au invățat și au devenit adulți responsabili. Acest proiect a pornit de la nevoia de a-i implica pe copii în activități menite să le crească încrederea în ei, să aibă experiențe speciale, o disciplină, fair-play, dar și să fie o echipă în teren, apoi în viață.

sos-satelecopiilor.ro

Pe de altă parte, organizația își dorește să atragă atenția asupra problematicii sociale a copiilor vulnerabili și invită cât mai mulți oameni de bine să se alăture cauzei.

Fotbalul a îndeplinit visul multor micuți, fix înainte de sărbători

Echipa de fotbal a SOS Satele Copiilor – Naționala SOS a avut parte de un meci cu glorii din Liga 1 și Echipa Națională a României, pe 14 decembrie 2018, chiar înainte de sărbători, vedete din sport cu suflet mare le-au fost din nou alături copiilor care cresc la SOS și i-au sprijinit prin acest proiect să facă performanță în sport.

Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania

“De 25 de ani, oferim o copilarie fericita, o ingrijire potrivita si o educatie buna copiilor lipsiti de ocrotirea parinteasca. Suntem o mare familie, asadar ne asumam un angajament pe termen lung. Zi de zi, protejam, crestem, educam, formam, iubim si integram in societate generatii de copii care au nevoie de ajutor pentru a creste si a se dezvolta intr-un mediu sigur si armonios. In plus, prin intermediul serviciilor noastre specializate de consiliere, sprijinim familiile din comunitati dezavantajate sa le asigure copiilor lor o dezvoltare corecta. Misiunea noastra in Romania creste frumos, iar eforturile familiei SOS Satele Copiilor Romania sunt rasplatite in mod constant cu rezultate bune. In 2017, am inregistrat o promovabilitate scolara de 98% pentru copiii care cresc in cele trei sate ale organizatiei. Mai mult, 90% dintre tinerii care au iesit de sub protectia SOS in ultimii 25 de ani si-au gasit un loc de munca stabil si sunt bine integrati in societate.”

Afla cum te-ai putea implica si tu: https://www.sos-satelecopiilor.ro/cum-poti-ajuta/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here