E pe punctul de a împlini 50 de ani, însă tocmai a semnat un nou contract profesionist

0
1831

kazuyoshi-miura-paniniCe faceați în anul 1986? Unii dintre voi stăteau la coadă pentru a prinde pâine în plină dictatură comunistă, alții v-ați născut ani mai târziu sau chiar în acel an, cum e cazul unor personaje precum Ciprian Tătărușanu, Rafael Nadal sau Lady Gaga. În acel an debuta ca fotbalist profesionist, Kazuyoshi Miura, și o făcea în Brazilia, la Santos, pentru că fotbalul japonez încă se găsea la nivelul amator. Miura, născut pe 26 februarie 1967, a plecat la doar 15 ani în Brazilia pentru a se dedica fotbalului, un sport care încă nu prinsese aripi de elită pe tărâm nipon. S-a întors acasă în 1990, la Verdy Kawasaki, pentru a lua parte la înființarea J-League. Cu Verdy, Miura avea să câștige primele două titluri ale ligii profesioniste de fotbal din Japonia și începea să își construiască propria legendă, devenind prima mare vedetă în acest din țara soarelului-răsare.

Făcut pasul spre celebritate, Miura devine primul fotbalist japonez ce semnează cu o echipă italiană, după ce este transferat de către Genoa, acolo unde s-a accidentat grav în chiar primul său meci. Chiar și așa, a jucat 21 de meciuri pentru Genoa și a marcat un gol. Anii au trecut, Miura a tot schimbat echipe, ajungând să joace în Croația, la Dinamo Zagreb, sau în Australia, la Sydney FC, timp în care a devenit cel de-al doilea golgeter din istoria naționalei nipone, marcând 55 în 89 de meciuri jucate. Marele său regret este că nu a avut ocazia să joace la un turneu final mondial. Ultimul meci cu naționala Japoniei l-a jucat în 2000 ( amical vs. Jamaica ).

Ei bine, omul ăsta nu s-a plictisit de fotbal și, după 30 de ani de la debut, încă mai joacă la nivel profesionist și tocmai a semnat un nou contract cu Yokohama FC, club din cea de-a doua divizie japoneză. Luna viitoare va împlini 50 de ani.

Articolul precedentPaula, fetița-ultras de doar cinci ani care dă tonul unei întregi galerii
Articolul următorJustin, băiatul lui Patrick Kluivert, a debutat cu Ajax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here