După 30 de ani, încă un miracol pe Old Trafford ( VIDEO )

0
1275

”Fotbalul se decide în cele două careuri, iar azi am comis greșeli în ambele”

Mai bine decât a făcut-o Michel la finalul meciului nu putea fi descris Manchester United – Olympiacos. Palmaresul grecilor pe pâmânt englez e teribil: 12 meciuri, 12 înfrângeri.

RYANG GIGGS OLYMPIACOS 40 YEARSPoate că împins de urgența situației sau de nevoia de a îi speria pe greci arătându-le un adevărat spartan, David Moyes l-a trimis pe teren încă din primul minut pe Ryan Giggs, antrenorul-jucător de 40 de ani, care a jucat atât de puțin pe parcursul acestui sezon încât pe Old Trafford i se spune “fantoma”. Iar galezul l-a scos din încurcătură. Știind că nu are timp și nici resurse printre colegi pentru a construi, Giggs a marșat pe mingile lungi, directe , cu care și-a lansat atacanții. Așa au apărut primele două goluri, din pasele sale trimise peste o apărare inocentă a grecilor, incapabilă să țină sub control un rezultat ce părea să îi asigure calificarea în sferturi.( REZUMAT VIDEO)

Însă United nu este la prima ispravă de acest gen. În 1984, cu opțiuni la titlu cam la fel cu cele din acest sezon, echipa antrenată pe atunci de Ron Atkinson, predecesorul lui Alex Ferguson, era pusă în fața aceleiași provocări, însă în sferturile de finală ale Cupei Cupelor: să întoarcă rezultatul de la 0-2. Ca rivală, Barcelona antrenată pe atunci de Menotti și care îl avea pe Maradona pe teren. Pentru United, așa cum Giggs a fost aseară, eroul avea să fie Bryan Robson. La fel ca in meciul cu Olympiacos, United reușea să schimbe soarta calificării cu același stil britanic, al mingilor lungi, forțată și de starea lamentabilă a gazonului.

MANCHESTER UNITED BARCELONA 3-0 1984

La aproape 30 de ani distanță, acel 21 martie 1984 rămâne încă viu în memoria fanilor United. Bryan Robson de două ori și Stapleton o dată aveau să marcheze golurile unui meci scris cu litere mari in palmaresul clubului, chiar dacă ulterior, United avea să fie eliminată în semifinale de către Juventus, de altfel și câștigătoarea acelei ediții ( 2-1 cu Porto ).

Borussia Dortmund, în sferturi fără Lewandowski

Chiar dacă a pierdut ( 1-2 cu Zenit S. Petersburg – REZUMAT VIDEO ), echipa antrenată de Jurgen Klopp trece în următoarea fază. Golurile au fost marcate de Hulk și Rondon pentru Zenit, respectiv Kehl pentru Borussia, nemții urmând să joace meciul-tur al sferturilor de finală fără Lewandowski, care trebuie să stea din cauza cumulului de cartonașe galbene. Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc mâine ( vineri 21 martie ), ora 13:00.

LIGA CAMPIONILOR OPTIMI DE FINALA

Articolul precedentBasra Sports City Stadium, Basra, Irak
Articolul următorCe poate fi mai frumos în fotbal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here