Dulgheru și Cadanțu s-au calificat în optimi la Bastad, respectiv Bad Gastein!

0
846

Alexandra DulgheruCele două Alexandre ale tenisului feminin românesc, Dulgheru și Cadanțu, s-au calificat astăzi în optimile de finală ale turneelor WTA, dotate cu premii totale în valoare de 235,000 de dolari, de la Bastad (Suedia), respectiv Bad Gastein (Austria).

Dulgheru, numărul 274 WTA, a eliminat-o pe mult mai bine cotata Caroline Garcia (Franța, 81 WTA) în minimul de seturi, 7-6, 6-1 și va juca în turul următor cu o altă franțuzoaică, Virginie Razzano (145 WTA). Dacă va trece și de Razzano, Alexandra are șanse de a juca un sfert de finală cu Simona Halep, aflată pe aceeași parte a tabloului. Cea mai bună jucătoare a României și cap de serie numărul 2 în Suedia, va juca mâine în turul I împotriva reprezentantei gazdelor de la Bastad, Rebecca Peterson (502 WTA). Dacă va trece de suedeză, pe Simona o așteaptă un meci foarte dificil în optimi cu Flavia Pennetta (Italia, 103 WTA), jucătoare pe care nu a învins-o niciodată.

Revenind la Alexandra Dulgheru, pentru calificare în optimi, aceasta va primi 2500 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.

În ceea ce-o privește pe Alexandra Cadanțu, aceasta a avut un meci destul de ușor cu Maria Joao Koehler (Portugalia, 117 WTA), de care a trecut tot în două seturi, 6-2, 6-4. Pentru accederea în sferturile de finală, Cadanțu va avea o misiune mult mai dificilă, urmând să joace cu una dintre surprizele acestui sezon de la Wimbledon, Karin Knapp (Italia), a 69-a jucătoare a lumii. Din păcate, a treia româncă din Austria, Elena Bogdan (362 WTA), apărută pe tabloul principal din calificări, a pierdut în fața numărului 725 WTA, austriaca Lisa Maria Moser, 6-7, 6-2, 4-6.

Pentru accederea în optimi, Cadanțu va încasa un cec în valoare de 3000 de dolari și 30 de puncte în clasamentul mondial.

Articolul precedentUn fan alearga 5 mile dupa autocarul celor de la Arsenal
Articolul următorPrietenie, bibelou de catalan
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here