Astra și Steaua sunt singurele formații românești rămase în cupele europene iar punctele câștigate de acestea se vor împărții la 5. După etapa a patra a grupelor Ligii Campionilor și Europa League, România a urcat două locuri în clasamentul coeficienților de țară UEFA, fiind acum pe poziția a 32-a. Atât Astra cât și Steaua au remizat în această etapă reușind să contribuie cu câte 0.200 puncte la coeficiențul de țară, România ajungând acum la 2.100 puncte.

astra-steaua-el

Astra a terminat la egalitate, scor 1-1 pe Național Arena în returul cu cehii de la Viktoria Plzen. Cel mai important om al giurgiuvenilor, Denis Alibec s-a accidentat și nu a fost inclus în lot pentru acest meci. Locul acestuia în echipă a fost luat de Alexandru Stan. Acesta s-a evidențiat în minutul 19 când a deschis scorul după o fază de manual. Avantajul echipei lui Șumudică nu a durat decât 6 minute, cehii restabilind egalitatea pe tabelă prin Kremencik, acesta fiind și rezultatul final. În urma acestui egal, Astra acumulează 4 puncte și se menține pe poziția a 3-a în grupă, având șanse destul de mari de calificare. Următorul meci va fi împotriva Austriei Viena în deplasare iar în ultimul meci din grupă va primi vizita Romei. În celălalt meci al grupei, AS Roma a câștigat cu scorul de 4-2 pe terenul celor de la Austria Viena, instalându-se pe primul loc în clasament.

grupa-e

Steaua n-a reușit să obțină încă prima victorie în grupă și se chinuie de mai bine de 4 ani pentru primul succes în deplasare. După un joc modest, vice-campionii României s-au întors la București cu un punct și încă mai păstrează șanse de calificare. După 4 partide jucate în Grupa L, Steaua ocupă ultima poziție cu 3 egaluri și o înfrângere. Osmanlispor a câștigat pe terenul lui Villarreal cu 2-1 prin golul lui Raul Rusescu din minutul 75. Etapa următoare, Steaua va juca cu Osmanlispor pe teren propriu apoi se va deplasa în Spania pentur ultimul meci din grupă cu VIllarreal.

grupa-l

Clasamentul coeficienților de țară UEFA:

uefa-country-coefficients-2016-2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here