Încă un scandal în Serie A: Două puncte penalizare pentru Napoli în cazul pariurilor ilegale

0
890

Clubul napoletan va avea două puncte mai puțin în clasamentul Seriei A după ce azi Comisia de Disciplină a Federație Italiene de Fotbal a anunțat azi respectiva decizie, într-un proces legat de pariurile ilegale și în care s-au mai dat diverse sancțiuni, printre care suspendarea antrenorului celor de la Juventus, Antonio Conte.

Pe lângă cele două puncte de penalizare, Napoli va trebui să plătească și o amendă de 70 000 de euro, comisia de disciplină considerând că clubul este responsabil de acțiunile ilegale comise de fundașii Paolo Cannavaro și Gianluca Grava, alături de ei fiind implicat și fostul portar Matteo Gianello.

Paolo Cannavaro și Gianluca Grava au fost suspendați pentru o peioadă de șase luni de zile, în timp ce Gianello nu va mai putea juca fotbal la nivel profesional o perioadă de trei ani și trei luni. Între timp, Gianello și-a anunțat retragerea din fotbal.

Cazul comisiei de disciplină s-a bazat pe suspicinile ridicate în timpul meciului Sampdoria – Napoli ( 1-0 ) jucat pe 16 mai 2010, meci după care Gianello a fost acuzat că, alături de Cannavaro și Gavra, a pariat pe victoria echipei din Genova.

Imediat după anunțarea acestei sentințe, clubul Napoli a anunțat pe site-ul oficial că nu este de acord cu pedepsele anunțate și ca va face apel, considerând că „nu se poate altera un campionat care se dispută și că deciziile trebuiesc luate înainte sau la final de sezon”.

Înainte de penalizare, Napoli se afla pe locul 3 în Serie A, cu 33 de puncte, iar o dată cu pierderea celor două puncte de sancțiune cade până pe locul cinci, fiind depășită de Lazio ( 33 puncte ) și Fiorentina ( 22 ). Dacă ținem cont că rămâne și fără Cannavaro, unul dintre jucătorii de bază din apărare, Napoli își cam poate lua adio de la titlu, diferența față de liderul Juventus fiind acum de 10 puncte.

Napoli este cel de-al cincilea club sancționat în acest dosar al pariurilor, după Siena care are șase puncte mai puțin in clasament, Atalanta( două puncte ), Torino și Sampdoria ( câte unul ). Antonio Conte, reîntors săptâmâna trecută pe banca tehnică a celor de la Juventus, a trebuit să execute o suspendare de patru luni de zile.

Articolul precedentCursă de 50 de metri garduri în fotbalul american!
Articolul următorAugsburg – Bayern si Dortmund – Hannover im optimile Cupei Germaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here