A doua în lume! Simona Halep, urcare de 62 de poziții în 14 luni!

0
1003

simona halep

Totul a început la Roma, într-o zi considerată cu ghinion: 13 mai 2013! Din postura de jucătoare venită din calificări, Simona Halep, o tânără de doar 21 de ani, uimea lumea tenisului cu victorii răsunătoare împotriva unor jucătoare de top în clasamentul mondial. Rând pe rând, Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwańska, Roberta Vinci și Jelena Jankovic, cădeau victime în fața unei Simone care lupta pentru fiecare minge. Unica jucătoare care a răpus-o a fost liderul WTA, Serena Williams, cea care traversa la acea vreme o formă incredibilă, umilind orice adversară, indiferent de locul mondial. În ceea ce o privește, Simona Halep era atunci doar pe locul 64 în lume și încă juca meciuri de calificare la turneele importante.

Din data de 13 mai 2013 și până în prezent, acea jucătoare Simona Halep care nici măcar nu prindea top 50 WTA a dispărut. În locul ei a apărut o Simona Halep de profesie campioană. O Simona Halep care a început să câștige tot mai multe meciuri, tot mai multe turnee, tot mai multe puncte și implicit tot mai multă popularitatea și vizibilitate în lumea tenisului mondial. Cele 8 titluri WTA, printre care putem aminti Turneul Campioanelor de la Sofia, Moscova, Doha, plus finalele de la Madrid, Roland Garros și semifinala de la Wimbledon, au urcat-o pe Simona de pe 64 până pe 2 în lume.

Poziția de vicelider în clasamentul mondial va surveni începând cu data de 11 august, atunci când se va reactualiza clasamentul WTA. Urcarea Simonei pe această poziție unică pentru ea și pentru tenisul feminin românesc vine după ce chinezoaica Na Li, cea care ocupă această poziție în prezent, a anunțat că nu va participa la seria de turnee americane US Series, cea care va culmina cu ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Într-o postare pe facebook, chinezoaica și-a motivat absența din Statele Unite, punând-o pe seama unei mai vechi probleme la genunchi.

Na Li

În ceea ce o privește, Simona Halep este refăcută complet după accidentarea de la Wimbledon și va debuta pe hard odată cu turneul de la Cincinnati, acolo unde anul trecut a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de nașul ei, Serena Williams. După Cincinnati va juca la New Heaven, turneu câștigat de ea în 2014, pentru că apoi să încerce să obțină la US Open o performanță mai bună ca anul trecut, atunci când a atins optimile.

Articolul precedent#TikiGolaço: Alan Ruschel, Internacional, Brazilia
Articolul următorGol de geniu marcat de David Nugent: exterior în vinclu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here