Dortmund și Real, în semifinale! Fotbal la Istanbul, rușine scoțiană la Dortmund!

1
1200

Prima seara a manșei secunde din sferturile de finală a UEFA Champions League ne-a adus în prim plan două meciuri demne de cea mai puternică întrecere inter-cluburi din lume. Zece goluri, dramă, execuții de geniu, goluri în prelungiri și, din păcate, decizii rușinoase ale arbitrilor au caracterizat o zi de marți extrem de alertă.

 Dortmund – Malaga 3-2! Meci frumos ucis de o brigadă urâtă!

Mulți îl acuză pe Sepp Blatter de luarea unor decizii scandaloase la FIFA, însă puțini se uită în curtea UEFA, acolo unde Michel Platini este TOTAL depășit de situație. Atâta timp cât forul suprem continental acceptă ca arbitrii de nivelul lui Craig Thomson să conducă la centru meciuri din sferturile de finală ale celei mai importante competiții din lume, este clar că sistemul lui Platini este unul cel puțin putred. Cu toții vrem să vorbim în primul rând despre fotbalul total existent în această competiției, însă ceea ce a făcut aseară brigada acestui cenușiu scoțian îți taie practic orice avânt.

Nimeni din această lume nu poate spune cu certitudine cine ar fi meritat să se califice dintre Dortmund sau Malaga, întrucât soarta calificării nu s-a decis regulamentar. Rămân doar formulările de dacă. Dacă nu s-ar fi acordat golul spaniolilor, marcat din offside, dacă golul Borussie din prelungiri ar fi fost anulat pentru un dublu offside?… Ok, nemții sunt clar echipa mai bună, mai valoroasă, însă Malaga a arătat ieri seară ca o echipă extrem de solidă și de bine așezată în teren de un Manuel Pellegrini obișnuit cu această fază a Ligii.

Una peste alta, Borussia Dortmund este în semifinale, în timp ce Malaga va trăi mereu cu gândul că pentru 93 de minute au fost și ei acolo.

 BVB -Malaga

Galatasaray – Real Madrid 3-2! ”Zeii” s-au trezit prea târziu!

Meciul de la Istanbul s-a terminat pe Santiago Bernabeu, acolo unde Realul s-a impus la un scor imposibil de întors. Mai mult, Ronaldo s-a asigurat că totul este îngropat, marcând și în Turcia un gol rapid. Dincolo, vedetele Galatei, Drogba și Sneijder, tratate ca niște zei în Turcia, au arătat pentru prima oară de ce își merită o parte din multele milioane pe care le primesc. La un moment dat, acel 3-1 de pe tabelă voia să însemne începutul unei reveniri istorice, însă acesta a fost maximul echipei lui Terim. Tot Ronaldo a închis seria golurilor, iar Real Madrid se califică în seimifnale, acolo unde totul va fi infinit mai greu

 Galatasaray - Real

Articolul precedentCerere inedită în căsătorie la meciul Kuban – Rubin Kazan!
Articolul următorCopa Libertadores: Velez și Emelec merg mai departe
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. foarte bun meciul,dar arbitrii l-au sticat au 2 offside-uri destul de mari.parca au si vrut sa se termine asa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here