Donny van Iperen, jucătorul echipei Zimbru Chișinău în comă după a suferit o accidentare gravă

0
705
Donny van Iperen, jucătorul echipei Zimbru Chișinău a suferit o accidentară foarte gravă după ce s-a ciocnit violent cu portarul formației Dinamo-Auto, meci din etapa a 2-a a primului eșalon fotbalistic din Moldova. 
Donny van Iperen
Donny van Iperen s-a prăbușit pe gazon după o ciocnire violentă cu portarul echipei Dinamo-Auto / foto: moldfootbal.com
 
Potrivit portalului Moldfootball.com, fotbalistul echipei Zimbru Chișinău, olandezul Donny van Iperen în vârstă de 27 de ani, s-a ciocnit cu portarul echipei Dinamo-Auto în minutul 8 și s-a prăbușit pe gazon. Acesta a fost transportat la spitalul din Tiraspol dar din cauza gravității accidentării, a fost transferat la Chișinău. Se pare că fundașului olandez i s-a declanșat o hemoragie cerebrală. Starea de sănătate al lui Donny van Iperen nu este deocamdată dată publicității dar potrivit portalului mai sus menționat, acesta se află în comă.
Desigur că scorul a contat mai puțin sau deloc. Partida dintre Dinamo-Auto și Zimbru Chișinău s-a terminat 0-0. De la oaspeți, angolezul Amancio Fortes a ratat un penalty în minutul 50. În acest meci, la gazde, nu a jucat niciun fotbalist moldovean: 6 jucători din Gabon, 3 din Guineea Ecuatorială și câte unul din Turcia și Tajikistan în primul 11. În minutul 84, s-a efectuat singura schimbare la Dinamo-Auto, jucătorul gabonez Andrew Vivien Anomerawani Ombenidjouwa l-a înlocuit Federico Nsue. Pe bancă s-au aflat 5 jucători moldoveni, rezerve neutilizate.

UPDATE (duminică, 7 august 2022, ora 12:51)

UPDATE (marți, 8 august 2022, ora 15:02)

🔰 Dragi prieteni, colegi, suporteri, microbiști, astăzi, întregul nostru club trece prin momentele extrem de dificile în urma accidentării grave suferite, în meciul de sâmbătă, de către Donny van Iperen.
🙏 Încă din prima seară, Donny, a fost internat la Institutul de Neurologie si Neurochirurgie din Chișinău.
Alături de el pentru monitorizare și tratament se află un consiliu format din cei mai buni medici de specialitate din țară.
În ultimele două zile a ajuns la Chișinău și familia lui Donny, toată familia fiind cazată la hotelul echipei Zimbru.
Membrii familiei primesc informații constante de la medici și sunt, de asemenea, în contact permanent cu administrația clubului.
❗❗ Având în vedere diversele informații publicate în mass-media, Directorul General al clubului, Dl. Sergiu Topor, vine cu următoarea declarație:
“- Donny este în spital, din păcate așteptările medicilor și ale tuturor dintre noi nu s-au adeverit. Donny este în continuare în comă.
-Duminică, medicii ne-au spus că sunt îmbunătățiri ale stării de sănătate, iar asta ne-a oferit o speranță în plus.
– Tot duminică am aflat că nu are hemoragie cerebrală și nu va necesita intervenție chirurgicală. Dar din păcate de atunci și până în prezent situația a rămas a fi una gravă, pentru că din acel moment nu au mai apărut alte îmbunătățiri semnificative în starea de sănătate a jucătorului.
Președintele clubului, domnul Nicolae Ciornîi, a rugat personal să se implice cei mai buni specialiști din țară pentru a îl salva pe Donny. În tot acest timp finanțatorul echipei a oferit toată asistența necesară familiei fotbalistului!
Îi îndemn pe toți să nu speculeze în aceste momente dificile, ci să-l susțineți pe Donny, familia lui și clubul nostru în această perioadă dificilă.”
Directorul General, Sergiu Topor.
🙏Cu un prim mesaj vine și fratele lui Donny, Joey van Iperen:
“- Situația în ceea ce privește sănătatea lui Donny este una foarte dificilă, fratele meu este în continuare în comă. Ne rugăm pentru ca el să găsească puterea pentru a își reveni.
-Familia este recunoscătoare pentru sprijinul clubului, fanilor și tuturor celor ce s-au implicat în susținerea lui Donny.
Vă simțim ca fiind familia noastră și vrem pe această cale să vă mulțumim tuturor pentru eforturile și rugăciunile îndreptate către fratele meu. Sperăm și ne rugăm ca tot ajutorul și dragostea să îl ajute să aibă putere pentru a se trezi.
Donny este un luptător în fotbal, dar și în afara terenului! Iar în aceste momente demonstrează mai mult că niciodată cât de puternic este.
Vă mulțumim pentru că sunteți alături!”
Joey van Iperen.
🏟Ps. Meciul de sâmbătă este dedicat în susținerea lui Donny, toți banii de pe bilete vor fi transferați pentru tratamentul acestuia.

Articolul precedentFC Argeș, o scurtă istorie a echipei!
Articolul următorViktoria Plzen – Petrolul 1-4 (Europa League, 7 august 2014)
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here