„Domnule” Stoichiţă, sunteţi praf!

10
452

Lauda de sine nu miroase a bine! E o expresie deja intrată în cotidian. În cazul noului antrenor al Stelei, pute de-a binelea. Fiţi atenţi ce a scos pe gură gândirea stoichiţiană: „Sunt cel mai bun antrenor român după nea Mircea. Pe unde am fost, am avut performanţe. Cu echipele mari mă băteam la campionat şi cupă, iar pe echipele de mâna a doua le ridicam de la retrogradare şi le duceam sus” (de AICI). Astfel stând lucrurile, tehnicianul-sclav din Ghencea s-a trezit că vrea să fie strigat de jucătorii săi domnule Stoichiţă.

Bun, să lămurim nişte lucruri. „Cel mai mare antrenor român după nea Mircea” (apropos, domnul Lucescu pentru tine) a cucerit în cariera sa „glorioasă” doar 2 trofee: titlul şi Supercupa României cu Steaua. Nu vă lăsaţi însă amăgiţi, e vorba de ultimul zvânc al echipei care a cucerit şase titluri la rând în anii ’90. Cred că se numeşte inerţie. În schimb, în cupele europene, „domnul Stoichiţă” a reuşit să întrerupă şirul prezenţelor româneşti în Liga Campionilor, şi asta în stil mare: 0-5 la Paris, contra lui PSG, după ce UEFA îi pusese calificarea pe tavă, acordând roş-albaştrilor victoria cu 3-0 la masa verde în meciul tur.

Nu-i nimic, a mai avut o fisă. După o calificare cu emoţii în faţa „granzilor” de la Flora Tallin, a urmat setul administrat de Panathinaikos. Măcar a avut parte lumea de spectacol.

În continuare, „domnul Stoichiţă” a antrenat o serie de „mari echipe” – naţionala statului Panama, Litex Loveci, naţionala Kuweitului, AEL Limassol etc – unde de obicei nu-l prindea şi al doilea sezon. Bună treabă, serios. A văzut omu’ aproape întreaga lume. Pe banii şi nervii altora. Că de trofee nu poate fi vorba.

Acum s-a întors în Ghencea, având impresia că e înconjurat de o aură de salvator şi cere respect. Problema e că respectul nu se cere, nici nu se impune, respectul se câştigă. Şi în orice caz, nu AŞA.

„Domnule Stoichiţă”, sunteţi praf! Şi sclav pe deasupra. Iar asta o spune o altă „eminenţă” a fotbalului mioritic, nea Mitică. Pardon, „domnul” Dragomir.

Articolul precedentBoca Juniors – River Plate ( promo by British Airways )
Articolul următorEurogoluri BDF: Adriano în Flamengo-Coritiba

10 COMENTARII

  1. Băi, ce ai cu Stoichiță ? Tu nu vezi ce palmares are? Care antrenor român a mai antrenat în Panama?Eu vreau să îl văd pe SToichiță când vinde Rednic și îi sare la beregată că de ce i-a luat titlul de Al doilea antrenor român al tuturor timpurilor. Hait!

  2. ce tot aveti cu stoichita?lasati-l sa-si faca treaba daca sunteti stelisti adevarati

  3. Ma…nu cred ca e atat de slab ca antrenor. Prea dati si voi in el.Beleaua, cred ca Lacatus a mai antrenat prin Panama…e drept, impreuna cu stoichita, dar a antrenat :))

  4. Ma "domnule" care ai scris leshinatura asta de articol. Pe mine, ca suporter al Stelei nu ma intereseaza ce a facut in panama, kuweit sau Armenia, ci rezultatele la Steaua. Daca le treci in revista o sa vezi ca nu e chiar praf. Asa, daca stai sa judeci palmaresul o sa ajungi la concluzia ca si Ienei e praf (desi a luat CCE), si nea Puiu, si nea Luce (desi el a luat un trofeu international cu sahtior).Antrenoriim isi au locul lor, ca si jucatorii. Adica nu sunt buni peste tot. Unul e superscula de antrenor in divizia C, altul in divizia B si tot asa.

  5. Oameni buni, un antrenor mare se vede in meciurile mari(vezi Murinio aseara), azi stoichita a aratat ce noi am vazut mai demult ca este un antrenor slab. Nu are rost sa-i amintim pe Ienei, Puiu Iordanescu… pt ca nu are loc in discutie cand vine vorba de ei.Din pacate Steaua este din ce in ce mai slaba, vin jucatori mediocri adusi de pseudo-antrenori (gen stoichita)si nu stiu unde o sa ajungem.Speranta moare ultima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here