Doar una-i norocoasă din 6!

0
1907
foto: prosport.ro

Au fost 6, a rămas una singură. Gaz Metan și Dinamo au tras pe dreapta înainte să intre în competiție, Oțelul a simțit aerul tare de Liga Campionilor și atât iar Rapidul a reușit o victorie de orgoliu cu Hapoel în deplasare. Exceptând Gazul lui Pustai, care s-a aflat la prima participare din istorie într-o cupă europeană, celelalte au cam fost degeaba în Europa sezonul ăstă. Admirația se îndreaptă spre Vaslui, chair dacă Steaua a reușit unica performanță.

Cei de la Dinamo au fost întotdeauna outsideri indiferent de jucătorii care i-au purtat tricourile. Parcă este o echipă blestamată să nu aibă niciodată satisfacții în cupele europene. Mă refer la perioada recentă. Nici nu știu când a fost ultima primăvară europeană văzută de câini… Sunt lideri în Liga 1, dar ce satisfacție e asta când vezi că rivalii tăi joacă cu Schalke, Sporting, Lazio, PSV și ei joacă cu Chiajna și cu Mioveni? În fine, îi compătimesc pe suporterii dinamoviști. S-au născut ghinioniști.

După sezonul acela UEFAntastic, Rapidul s-a stins repede. Au trăit cât au putut din amintiri dar acum e nevoie de altele, dar deocamdată amintirile ce șu le-au făcut sunt amintiri amare. Pleca clar cu a doua șansă dintr-o grupă cu PSV, Legia Varșovia și Hapoel, părerea mea. Mă uit acum în clasament și îi văd pe ultimul loc cu o etapă înainte de ultimul meci din grupă fără nicio șansă de calificare. Bilanț dezastruos: o victorie și 4 înfrângeri, urmează a 5-a. Dacă e să văd partea bună din participarea giuleștenilor în Europa League, sunt punctele aduse la coeficientul de țară.

Vasluiului i s-a dat ultima șansă de calificare dintr-o grupă cu Sporting Lisabona, Lazio și Zurich. Pe bună dreptate, pleca cu șansa cea mai mică de calificare și totuși au întors calculele hărtiei în favoarea lor. Dacă ținem cont că Lazio a avut noroc cu carul în prima manșă, la fel și Zurich în meciurile cu moldovenii, Vasluiul și-a depășit condiția. Ne dă speranțe pentru viitor.

Am zis mai sus că admirația se îndreaptă spre Vaslui, chair dacă Steaua a reușit unica performanță. Admirația se îndreaptă spre Vaslui pentru că Steaua este de când cerul și pământul, condamnată la performanțe în Europa, așa că nici nu intră în calcul. Ceva de genul: Dacă nu Steaua, atunci cine? Numele echipei îi obligă pe jucători să dea totul pe teren. A fost prima echipă din România care s-a calificat în Liga Campionilor după un deceniu, este prima echipa românească care a jucat o semifinală după anii 80, este prima echipă românească care se califică în primăvara europeană după 5 ani.

 

Articolul precedentElvetia, pamant interzis romanilor!
Articolul următorUn țigan la curtea regelui
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here