dinamo

 

New Dinamo – sfârșitul începutului?

După înfrângerea usturătoare suferită în turul semifinalei Cupei României, se pare că lucrurile pentru Dinamo au început să se aşeze şi echipa seamănă din ce în ce mai tare cu Dinamo, fără New Dinamo.

Că strategia “low-cost” a lui Negoiţă dă roade, că Flavius Stoican e un antrenor bun şi ştie să îşi motiveze echipa sau că pur şi simplu încep să se vadă rezultatele după un an de muncă, e greu de spus sau ghicit. Oricare ar fi motivul, locul lor în clasament şi parcursul în Liga1 spun multe: echipa care a început cu o înfrângere ruşinoasă pe terenul nou-promovatei ACS Poli Timişoara ocupă acum un loc 4, loc ce le-ar asigura o participare în Europa League în cazul în care nu câștigă Cupa( matematic, orice e posibil!).

După corecţia aplicată de rivalii de moarte din Ghencea în Cupă, Dinamo a legat două victorii:cu Oţelul Galaţi pe teren propriu (3-1; într-un meci cu două reprize ce nu au semănat între ele – una în care Dinamo a fost condusă cu 1-0 şi una în care alb-roşii au marcat 3 goluri) şi în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ ( 0-1, unicul gol al partidei fiind marcat de Cosmin Matei).

Că vor reuşi să păstreze acest loc 4 sau să atace chiar locul 3 (de ce nu?) depinde doar de ei şi de cum se vor descurca în cele 7 etape care au mai rămas de jucat. Programul nu este unul uşor, vor întâlni echipe în formă bună cum ar fi Astra, Botoşani, chiar şi CFR Cluj, dar şi echipe care vor lupta cu toate armele pentru evitarea retrogradării: FC Braşov, Săgeata Năvodari.

Cât despre Cupă, poveste e mai complicate: trebuie să marcheze 3 goluri fără ca Steaua să marcheze vreunul sau scorul după 90 de minute să fie 5-2 în favoarea lor pentru a se merge în prelungiri. Ar putea chiar să obţină o victorie care să nu le asigure calificarea, însă ar face uitat rezultatul din tur. Mingea e rotundă, fotbalul se joacă pe goluri, deci orice este posibil, chiar să mai sufere o înfrângere.

Indiferent de momentul în care se va opri parcursul lor în Cupa României anul acestea, este de apreciat faptul că echipa şi-a îmbunătățit jocul de la un meci la altul şi rezultatele nu au întârziat să apară.

Întrebarea zilei este: Pe ce loc va termina Dinamo sezonul şi unde se va opri parcursul lor în Cupa României 2013/2014?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here